Αρχειο

Κλιντ Ίστγουντ υπέρ Ρόμνεϊ στην προεδρική κούρσα

«Πιστεύω πως η χώρα χρειάζεται μια επανεκκίνηση», δήλωσε εχθές το βράδυ στο Associated Press ο σκηνοθέτης, στο περιθώριο εκδήλωσης συγκέντρωσης χρηματικών δωρεών προς όφελος του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο Σαν Βάλεϊ. Περίπου 325 άτομα πλήρωσαν ποσά που έφταναν τα 25.000 δολάρια για να παραβρεθούν στο γκαλά του ομίλου, του οποίου ο Ίστγουντ τελεί πρόεδρος εκ περιτροπής.

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Πιστεύω πως η χώρα χρειάζεται μια επανεκκίνηση», δήλωσε εχθές το βράδυ στο Associated Press ο σκηνοθέτης, στο περιθώριο εκδήλωσης συγκέντρωσης χρηματικών δωρεών προς όφελος του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στο Σαν Βάλεϊ.

Περίπου 325 άτομα πλήρωσαν ποσά που έφταναν τα 25.000 δολάρια για να παραβρεθούν στο γκαλά του ομίλου, του οποίου ο Ίστγουντ τελεί πρόεδρος εκ περιτροπής.

Τον Φεβρουάριο, ο οσκαρικός δημιουργός είχε δηλώσει πως δεν προτίθεται να τοποθετηθεί δημόσια περί των προτιμήσεών του για το πρόσωπο που θα στελεχώσει το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, παρότι διάφοροι διατείνονταν ότι έκλινε προς τον Μπαράκ Ομπάμα, υπόθεση την οποία φρόντισε να διαψεύσει.

Όλα αυτά έως το βράδυ της Παρασκευής, οπότε είπε πως, «τώρα, περισσότερο από ποτέ, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τον κυβερνήτη Ρόμνεϊ. Η ψήφος μου του ανήκει». Καθήμενος στο πλευρό του Ρόμνεϊ, δήλωσε επίσης ότι τον αντάμωσε προ δεκαετίας, στη διάρκεια των γυρισμάτων του «Mystic River» στη Μασαχουσέτη. Τότε, ο Ρόμνεϊ διεκδικούσε τη διοίκηση της πολιτείας. «Σκέφτηκα πως παραήταν όμορφος για κυβερνήτης», χαριτολόγησε ο Ίστγουντ, «αλλά έμοιαζε ότι πρέπει για πρόεδρος».

Ο 82χρονος σκηνοθέτης εξέφρασε επίσης την πίστη του στην ικανότητα του Ρόμνεϊ να αναμορφώσει το φορολογικό σύστημα, «ώστε να πάψουν οι άνθρωποι να φθονούν αλλήλους σχετικά με το ποιος πληρώνει και ποιος όχι».

Με αυτή του την χειρονομία, ο Κλιντ Ίστγουντ γίνεται πλέον ο υψηλότερου προφίλ υποστηρικτής του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, ο οποίος έχει παράλληλα εξασφαλίσει ήδη την εύνοια του Γιόν Βόιτ και του Κιντ Ροκ.

«Μου ’φτιαξε τη μέρα», είπε στο τέλος ο Ρόμνεϊ. «Τι τύπος!»