Αρχειο

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας σε 500 λέξεις

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24861-58296.JPG

Έκτακτο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πηγές στην ΕΕ. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ισπανία, η οποία συνεχίζει να υφίσταται ισχυρή πίεση στις αγορές, αλλά και στην Ελλάδα εν αναμονή της αξιολόγησης της τρόικας.

Φέντερερ – Μάρεϊ ξανά αντίπαλοι στο Γουίμπλεντον για το χρυσό των Ολυμπιακών. Μαρία Σαράποβα και Σερένα Γουίλιαμς οι φιναλίστ στις γυναίκες, αντιμέτωπες σήμερα στις 16:00.

Στολίσκο με πεζοναύτες στέλνει άμεσα στη Συρία η Ρωσία. Αποστολή των πλοίων ο ανεφοδιασμός με καύσιμα και προμήθειες των εγκαταστάσεων που διατηρεί το ρωσικό ναυτικό στην Ταρσό, σε ένα λιμάνι ύψιστης στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία, όντας το μοναδικό μεσογειακό στο οποίο διαθέτουν πρόσβαση.

Στο μεταξύ, ο ευρισκόμενος στο Λονδίνο πρόεδρος Πούτιν, σύστησε «να μην κριθούν πολύ αυστηρά» οι Pussy Riot. Η δίκη των πανκ φεμινιστριών ωστόσο διακόπηκε εν μέσω χάους, καθώς η έδρα τους αρνήθηκε τη δυνατότητα να καλέσουν μάρτυρες υπεράσπισης.

Πίσω στο Λονδίνο, όπου εξακολουθεί να προκαλεί διενέξεις άρθρο του δημάρχου της πόλης, Μπόρις Τζόνσον, στο οποίο χαρακτήρισε τις αθλήτριες του μπιτς βόλεϊ «γλιστερές βίδρες». Η παρομοίωση με το λαμπυρίζον θηλαστικό εκλήφθηκε ως σεξιστική και προκάλεσε ανάλογες αντιδράσεις. Ας σημειωθεί πως σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Τζόνσον είναι ο προτιμητέος από την κοινή γνώμη επόμενος αρχηγός του κόμματος των Τόρι.

«Πόλεμος δι’ αντιπροσώπων εξελίσσεται στη Συρία», δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν για τα τελευταία τεκταινόμενα στη μαρτυρική χώρα.

Η πρώτη αθλήτρια που αντιπροσώπευσε ποτέ τη Σαουδική Αραβία στο αγώνισμα του τζούντο, Wojdan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani, έγραψε ιστορία λαμβάνοντας μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες. Η δεκαεξάχρονη τζουντόκα χρειάστηκε μόλις 82 δευτερόλεπτα για να ηττηθεί από την πορτορικανή αντίπαλό της, όμως ακόμα και έτσι, η νεαρή κάτοχος μπλε ζώνης πέτυχε να κομίσει για πρώτη φορά τη μαντίλα στους Αγώνες.

Υποβάθμισε 15 ιταλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα η Standard & Poor’s, δεν αποκλείει την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, απογοήτευσε τις αγορές με την ατολμία του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Ανά τρία, όλα αυτά τα λυπηρά νέα που επαναλαμβάνονται στο διηνεκές με μείζονες ή ελάσσονες αποχρώσεις.

63.000 άστεγοι από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Βόρεια Κορέα, προκαλώντας τουλάχιστον 88 θανάτους. Ανθρωπιστική βοήθεια και τόνους τροφίμων αποστέλλουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σκύλοι ανιχνευτές βομβών κοιμόντουσαν σε κρεβάτια ξενοδοχείων στην Κολομβία. Τα κυνοειδή ανήκαν στην ομάδα των αμερικανών μυστικών πρακτόρων που προκάλεσε μέγα σκάνδαλο τον Απρίλιο στη χώρα, όταν αποκαλύφθηκαν οι σεξουαλικές συναλλαγές τους με τοπικές πόρνες.

Ο πόλεμος των λούτρινων αρκούδων που ξέσπασε στις 4 Ιουλίου μεταξύ Λευκορωσίας και Σουηδίας, όταν 879 αρκουδάκια παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Μινσκ κλιμακώνεται, καθώς τώρα οι δύο χώρες αποπέμπουν τους πρέσβεις τους και διακόπτουν τις μεταξύ τους διπλωματικές σχέσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ