Αρχειο

Online και σε λειτουργία το site του Θ. Πάγκαλου, mazi-ta-fagame

Ανέβηκε στο δίκτυο εχθές, και συγκέντρωσε τέτοιο φόρτο επισκέψεων, ώστε να καταρρεύσει για αρκετές ώρες. Το σάιτ του Θεόδωρου Πάγκαλου, mazi-ta-fagame, λειτουργεί πλέον απρόσκοπτα. «Στείλτε τη δική σας ιστορία που τεκμηριώνει το “τα φάγαμε όλοι μαζί”», παρότρυνε προ ημερών τους ακόλουθούς του ο πρώην υπουργός μέσα από τη σελίδα του στο twitter.

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανέβηκε στο δίκτυο εχθές, και συγκέντρωσε τέτοιο φόρτο επισκέψεων, ώστε να καταρρεύσει για αρκετές ώρες. Το σάιτ του Θεόδωρου Πάγκαλου, mazi-ta-fagame, λειτουργεί πλέον απρόσκοπτα.

«Στείλτε τη δική σας ιστορία που τεκμηριώνει το “τα φάγαμε όλοι μαζί”», παρότρυνε προ ημερών τους ακόλουθούς του ο πρώην υπουργός μέσα από τη σελίδα του στο twitter.

Λόγος του αιτήματος, τo βιβλίο που συγγράφει και το οποίο κυκλοφορεί προσεχώς σε e-book. Σύμφωνα με τον ρήτορα της ιστορικής ατάκας, το πόνημα «θα καταδείξει τη συνενοχή και την ευθύνη των πολιτών στο πάρτι που έγινε». Κατά τον πρώην υπουργό, το βιβλίο «περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι “τα φάγανε”, πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω και περιλαμβάνει συγκεκριμένες ιστορίες».

»Η γνωστοποίηση των παραπάνω πληροφοριών θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας. Επίσης θα δράσει «παιδευτικά» ειδικά για τους νέους, ώστε να μετασχηματιστεί η θέληση για μια κρατικοδίαιτη θέση στο δημόσιο σε θέληση για ανάπτυξη και δημιουργία».

Με μια χειρονομία που μαρτυρά την πίστη του στη δύναμη του διαδικτύου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ζητά παράλληλα τη συνδρομή των πολιτών, από τους οποίους ζητά μέσω crowdsourcing να συνεισφέρουν είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα τις ιστορίες διαφθοράς που έχει να διηγείται ο καθένας από προσωπικές εμπειρίες ή μαρτυρίες.

Η υποβολή των ιστοριών γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα του συγγραφέα, ενώ τα επεισόδια χωρίζονται σε θεματικές, όπως «εφορία», «πολεοδομία», «ένοπλες δυνάμεις» και ούτω καθεξής.

Ο κύριος Πάγκαλος δεσμεύεται να δημοσιεύσει τις ανώνυμες ιστορίες στο βιβλίο και σε ειδικό δικτυακό τόπο, ενώ οι επώνυμες θα αποτελέσουν υλικό προς περαιτέρω έρευνα.

Η περίφημη φράση, που τόσες αντιδράσεις ξεσήκωσε, είχε εκφωνηθεί από τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε ομιλία του στη Βουλή, τον Σεπτέμβριο του 2010: «Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά”, που μας ρωτάει ο κόσμος είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής».