Αρχειο

«Undisputed truth»: Όταν ο Spike Lee συναντά τον Mike Tyson

Μια παράσταση του Μπρόντγουεϊ που σε στριμώχνει στα σκοινιά

Δημήτρης Τζινούδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το κακό παιδί της πυγμαχίας, ο πιο νέος πυγμάχος που κατέκτησε το WBC (World Boxing Council), όντας μόλις 20 χρονών 4 μηνών και 22 ημερών το 1986 κερδίζει τον Trevor Berbick με συνοπτικής διαδικασίας, (το συνήθιζε διαχρονικά, άλλωστε), τεχνικό νοκ άουτ στον δεύτερο γύρο. Από τα 19 συνεχόμενα νοκ άουτ, τα 12 από τον πρώτο γύρο στους πρώτους 19 επαγγελματικούς αγώνες τους οποίους είχε κερδίσει, περνάμε στον τρίχρονο εγκλεισμό του στη φυλακή με κατηγορία βιασμού της Desiree Washington και στο επακόλουθο κομμένο αυτί του Evander Holyfield ύστερα από εγκληματική δαγκωνιά που του κατάφερε ο Τάισον κατά τη διάρκεια αγώνα το 1997, στο Λας Βέγκας.

n

Ο δαιμόνιος Spike Lee, συχνάζει στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, έχει δημιουργήσει τη θρυλική διαφημιστική καμπάνια των Air Jordan, διατελεί σκηνοθέτης πρώτα και πάνω απ’ όλα, δημιουργός της εταιρίας 40 Acres & A Mule Filmworks, παραγωγός, σεναριογράφος και ηθοποιός, ευσύνοπτα διαυγής όσον αφορά την αισθητική των καλλιτεχνικών δημιουργιών του.

Φίλοι από την δεκαετία του 80 από τις πιάτσες της Νέας Υόρκης, έπειτα από ετερόκλητες, αλλά πάντοτε ευρύτατου δημόσιου ενδιαφέροντος διαδρομές στο χώρο του θεάματος, οι δυο τους δίνουν ραντεβού από τις 31 Ιουλίου. Ένα αυτοβιογραφικό one man show σε μια από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις που τρέχουν τώρα στον κόσμο. 12 θεατρικές εμφανίσει όλες και όλες, εσύ μια ματιά δεν θα ρίξεις στο τι έχει συμβεί λίγο πριν το σανίδι ;