Αρχειο

Ένα αμφιλεγόμενο σκίτσο για τον Μπάτμαν και την τραγωδία του Ντένβερ

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24451-57359.jpg

Το σκίτσο αυτό που μιλάει δυνατότερα για το μακελειό του Κολοράντο απ’ όσο θα ήταν σε θέση να το κάνουν όλες οι λέξεις που γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες, προέρχεται από το πενάκι του σκιτσογράφου David Simonds και αναρτήθηκε σήμερα στο site του Guardian.

Ο David Simonds, ανεξάρτητος καρτουνίστας από το 1985 και τακτικός συνεργάτης των Guardian, Observer, Economist και New Statesman, ειδικεύεται στην πολιτική γελοιογραφία και κατέχει ξεχωριστή θέση μεταξύ των σχεδιαστών της γενιάς του.

Από την ώρα που δημοσιεύτηκε το σκίτσο πάντως, ο Simonds και ο τρόπος με τον οποίο διάλεξε να ενσκήψει στην τραγωδία της πρεμιέρας του νέου Μπάτμαν έχουν ξεσηκώσει πληθώρα σχολίων στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, όσο και στα διάφορα social media.

Η σχεδιαστική σύλληψη μαρτυρά ασφαλώς την κλάση ενός μεγάλου στιλίστα, αλλά ο καθαγιασμός του σούπερ ήρωα, η υπαγωγή της ανθρώπινης δυστυχίας στο καρέ ενός κόμικ, όσο και η εκτροπή από το κυρίως θέμα –το τι θα γίνει δηλαδή με το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, δικαίως έχει θορυβήσει όσους στέκονται σκεπτικοί μπροστά σε αυτό το εξαιρετικό, όσο και αμφιλεγόμενο σκίτσο.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ