Αρχειο

Εκδιώχθηκε από κλινική αποτοξίνωσης ο Pete Doherty

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο κοσμαγάπητος στη Βρετανία, αναμφισβήτητα ταλαντούχος αλλά και ελαττωματικός ερμηνευτής – συνθέτης, αποβλήθηκε στο μέσον της θεραπείας του από την κλινική Cabin, η οποία εδρεύει στο Chiang Mai της Ταϋλάνδης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ιδρύματος, Alastair Mordey, η αποπομπή του οφείλεται σε προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους υπόλοιπους ασθενείς του κέντρου απεξάρτησης.

«Είμαστε ασφαλώς απογοητευμένοι από τη φυγή του», δήλωσε ο Mordey, «όμως η αξιοπιστία του προγράμματος προέχει, προκειμένου να επωφεληθούν όλοι οι επισκέπτες των ευεργετημάτων του Cabin. O Pete το αντιλαμβάνεται αυτό, όσο και τους λόγους που επέβαλαν την απόφασή μας. Ελπίζουμε ότι τα όσα διδάχθηκε όντας εδώ θα τον βοηθήσουν στη μελλοντική του πορεία. Και θα είναι ξανά ευπρόσδεκτος όταν η απόφασή του για απεξάρτηση θα έχει ωριμάσει».

Το κόστος του κουραρίσματος στο Cabin ανέρχεται στα 9.000 ευρώ μηνιαίως. Ο Doherty εισήλθε στο κέντρο τον Ιούνιο, στο πλαίσιο μιας ακόμη από τις πολλές απόπειρές του να αποτινάξει την έξη στο κρακ και την ηρωίνη. Το θεραπευτικό του πρόγραμμα περιλάμβανε γιόγκα, πεζοπορία και γνωστική συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος διατείνονται πως το ποσοστό επιτυχίας του ανέρχεται στο 96%.

Προϊόν της απόφασης του Doherty να εισαχθεί στο Cabin ήταν το τελευταίο κρεσέντο αδυναμίας εκπλήρωσης καλλιτεχνικών υποχρεώσεων του, που οδήγησε σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής επικείμενων εμφανίσεων στα φεστιβάλ T In The Park, Rock For People και Super Bock Super Rock. Ο πρώην επικεφαλής των Libertines και των Babyshambles έχει ήδη επιστρέψει στο Λονδίνο προκειμένου να δουλέψει σε σόλο άλμπουμ. Δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτε από το «Grace/Wastelands» του 2009.