Αρχειο

Βραζιλιάνος αθλητικογράφος θύμα δολοφονικής ενέδρας εξαιτίας ενοχλητικών σχολίων

Το όνομα του δημοσιογράφου είναι Valerio Luiz de Oliveira, και δολοφονήθηκε εξερχόμενος από τα γραφεία του σταθμού Radio 820 AM στη Goinania της Βραζιλίας, όταν οδηγός διερχόμενης μοτοσικλέτας τον πλησίασε στο πάρκινγκ και πυροβόλησε εναντίον του εφτά φορές από το παράθυρο του οδηγού. Ο Luiz, ηλικίας 49 ετών, υπήρξε βετεράνος της αθλητικογραφίας με τακτική παρουσία σε ραδιοφωνικά talk show και επίκαιρους σχολιασμούς στην τηλεόραση. Φορέας «αιρετικών» απόψεων, στο πρόσφατο παρελθόν είχε δεχτεί τηλεφωνικές απειλές, σύμφωνα με τη σύζυγό του.

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το όνομα του δημοσιογράφου είναι Valerio Luiz de Oliveira, και δολοφονήθηκε εξερχόμενος από τα γραφεία του σταθμού Radio 820 AM στη Goinania της Βραζιλίας, όταν οδηγός διερχόμενης μοτοσικλέτας τον πλησίασε στο πάρκινγκ και πυροβόλησε εναντίον του εφτά φορές από το παράθυρο του οδηγού.

Ο Luiz, ηλικίας 49 ετών, υπήρξε βετεράνος της αθλητικογραφίας με τακτική παρουσία σε ραδιοφωνικά talk show και επίκαιρους σχολιασμούς στην τηλεόραση. Φορέας «αιρετικών» απόψεων, στο πρόσφατο παρελθόν είχε δεχτεί τηλεφωνικές απειλές, σύμφωνα με τη σύζυγό του.

Χωρίς να συνδέει ευθέως τη δολοφονία του με το ποδόσφαιρο, η χήρα του Luiz τόνισε πως οι εκφοβιστές του προτίθεντο να τον «συνταξιοδοτήσουν».

Ο πατέρας του, Μανουέλ, επίσης πρώην αθλητικογράφος καριέρας, ισχυρίζεται πως ο θάνατός του σχετίζεται σαφώς με το περιεχόμενο των ποδοσφαιρικών του σχολίων.

ΔΚ