Αρχειο

Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την τρόικα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανεβάζει στροφές το κυβερνητικό επιτελείο, με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα αλλά και την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων που ξεκινά αύριο στη Βουλή. Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των ελεγκτών. Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά στη δημοσιονομική προσαρμογή, να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωση συνεργάτης του πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση, ο οποίος τόνιζε ότι «πρώτα πρέπει εμείς να εφαρμόσουμε πολιτικές, να έχουμε απτά αποτελέσματα να δείξουμε, και μετά να διεκδικήσουμε επαναδιαπραγμάτευση».

Τον χορό των αντιδράσεων έσυρε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σχολίασε «Τα όσα προεκλογικά υποστήριζαν τα τρία κόμματα περί επαναδιαπραγμάτευσης, έχουν δώσει πλέον τη θέση τους στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, αγνοώντας πλήρως το μήνυμα των εκλογών, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπρόσώπου Σίμου Κεδίκογλου: «Αυτή η κυβέρνηση με εντολή του λαού, έχει επιλέξει την παραμονή μας στην Ευρώπη και το ευρώ. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τα συμφέροντα της δραχμής, ας περιμένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές»

Η απάντηση ήρθε δια του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη «Η ίδια αστήρικτη και μονότονα επαναλαμβανόμενη κριτική του κυβερνητικού εκπροσώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτό το οποίο απομακρύνει ολοταχώς τη χώρα μας από την ευρωζώνη, είναι η εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου. Όσον αφορά στο ποιος τελικά εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, αυτό αποδεικνύεται από την επιλογή ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που προωθεί η κυβέρνηση»

ΚΠ