Αρχειο

Διεθνή έρευνα για το θάνατο Αραφάτ ζητούν οι Παλαιστίνιοι

Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του ιστορικού τους ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ώστε «να κλείσει η υπόθεση», επιθυμούν οι παλαιστινιακές αρχές, δήλωσε την Πέμπτη ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι. Παράλληλα, την άμεση σύγκλιση του Αραβικού Συνδέσμου για το ίδιο θέμα, ζήτησε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Ραφίκ Αμπντεσαλέμ.

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του ιστορικού τους ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ώστε «να κλείσει η υπόθεση», επιθυμούν οι παλαιστινιακές αρχές, δήλωσε την Πέμπτη ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι.

Παράλληλα, την άμεση σύγκλιση του Αραβικού Συνδέσμου για το ίδιο θέμα, ζήτησε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Ραφίκ Αμπντεσαλέμ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ινστιτούτο Ακτινοφυσικής της Λοζάνης, που πραγματοποίησε αναλύσεις επί δειγμάτων των προσωπικών του ειδών που παραδόθηκαν στη χήρα του Αραφάτ από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί, όπου πέθανε, εντόπισε «μη φυσιολογική ποσότητα πολωνίου», σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του Al Jazeera.

Από το Ισραήλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα οι ισραηλινές αρχές να εμποδίσουν τη μεταφορά της σορού του Αραφάτ στο εξωτερικό για αναλύσεις.

 

ΤΣ