Αρχειο

«Σπουδάζω με υποτροφία»

Δωρεάν σπουδές για ευάλωτες οικονομικά ομάδες από την ΜΚΟ – Equal Society

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Equal Society- Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» σε συνεργασία με δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας παρέχει δωρεάν υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε νέους και νέες που ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες και αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν: α) την αίτηση των κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων της EQUAL SOCIETY και β) την αίτηση του εκπαιδευτικού φορέα που τους ενδιαφέρει (εφόσον διαθέτει ειδική ακαδημαϊκή αίτηση η εν λόγω υποτροφία). Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα αίτησης για μία μόνο υποτροφία. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά με στο e-mail στη διεύθυνση: education@equalsociety.gr

Η δράση της Equal Society τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Οι δράσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης εκτείνονται πέρα την εκπαίδευση στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, υγείας, επιχειρηματικότητας και του περιβάλλοντος.

Μεταξύ των σκοπών της Equal Society "Κοινωνία Ίσων Ευκαριών" είναι: η δημιουργία μιας πιο αλληλέγγυας κοινωνίας, η υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, στην Ελλάδα, το εξωτερικό και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, η διοργάνωση συνεδρίων- ημερίδων-σεμιναρίων , σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνεργασία με άλλους φορείς για τον προσδιορισμό νέων πολιτικών απασχόλησης και επανένταξης στην αγορά εργασίας, αλλά και η προαγωγή της απασχόλησης και της δια βίου μάθησης, ιδίως σε ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα άνισης πρόσβασης στην αγορά εργασίας (όπως γυναίκες, νέοι, Α.Μ.Ε.Α., μακροχρόνια άνεργοι, μετανάστες, πρόσφυγες, πρώην χρήστες ουσιών, πρώην παραβάτες-αποφυλακισμένοι, μέλη μειονοτήτων και γενικότερα κοινωνικά ευάλωτες ομάδες).