Αρχειο

Δείτε ζωντανά τον Ποδηλατικό Άθλο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

550 χιλιόμετρα σε 4 μέρες

Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

550 χιλιόμετρα θα διανύσουν σε 4 μέρες οι ποδηλάτες που ξεκίνησαν από χτες να καλύπτουν τη διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του πρώτου ποδηλατικού άθλου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Οι συμμετέχοντες προφανώς δεν διαγωνίζονται για να αναδείξουν νικητή: η εκδήλωση έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να επιμορφώσει το κοινό πάνω στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, της κυκλοφοριακής αγωγής και κατ’ επέκταση της πρόληψης και μείωσης των τροχαίων στην Ελλάδα.

Από Βιοκλινική σε Βιοκλινική

Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από τη Βιοκλινική Αθηνών, και με μια μέση ταχύτητα 22-25 χλμ την ώρα τερματίσουν στη Βιοκλινική

Θεσσαλονίκης την 1η Ιουλίου, περνώντας από Χαλκίδα, Ψαχνά, Λίμνη Ευβοίας, Φάρσαλα, Λάρισα, Αγιόκαμπο, Πλαταμώνα και Κατερίνη.

Σε όλη τη διαδρομή, οι ποδηλάτες θα συνοδεύονται από τμήματα της Τροχαίας και τα βράδια θα ξεκουράζονται στις πόλεις φιλοξενίας. Το αισιόδοξο είναι ότι στην πρώτη στάση τους, στη Χαλκίδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση στο site τους, τους συμμετέχοντες περίμεναν μεταξύ άλλων αρκετά μικρά παιδιά με τα ποδήλατα τους.

Τα επόμενα χρονιά, θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις με τον ίδιο στόχο: να μάθουμε να συνυπάρχουμε όλοι μαζί στους δρόμους.

Παρακολουθήστε ζωντανά την εξέλιξη του στο www.ioas.gr.