Αρχειο

Άνγκελα Μέρκελ

Η καγκελάριος των σκιτσογράφων

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

image

Οι εντολές της Άνγκελα

Του Peter Schrank. Ελβετός freelance εικονογράφος και πολιτικός σκιτσογράφος και τακτικός συνεργάτης της βρετανικής εφημερίδας, The Independent και του The Economist.


n

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο προς τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι: «Είναι βαριά η Γερμανία»

Tou Emilio Giannelli. Ιταλός σκιτσογράφος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πολιτικό σκίτσο στο πρωτοσέλιδο της ιταλικής εφημερίδας, Corriere della Sera.


n

Σαρκοζί: «Καλή τύχη, φίλε»

Του Jean Plantureux. Βασικός πολιτικός σκιτσογράφος της γαλλικής εφημερίδας Le Monde και συνεργάτης του περιοδικού L’ Express.


n

Στο σπίτι του Ευρώ: “Έι, τι παίζει για βραδινό;» - The NY Times Syndicate

Του Jeff Danziger. Αμερικανός πολιτικός σκιτσογράφος και αρθρογράφος. Η δουλειά του δημοσιεύεται κατά κύριο λόγο στο Christian Science Monitor και στην εφημερίδα Los Angeles Times.


image

-Έλα Άνγκελα, κάνε μια ρελάνς

- Όχι

Του Nicolas Vadot. Γαλλοβρετανός κεντρικός σκιτσογράφος των περιοδικών Le Vif/ L’Express και της εφημερίδας, L’ Echo. Έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερου ευρωπαϊκού πολιτικού σκίτσου.


image

Του Rainer Hachfeld. Γερμανός θεατρικός συγγραφέας και πολιτικός σκιτσογράφος.


image

«Χαλαρώστε κάποιος πρέπει να είναι πρώτος»

Του Peter Brookes. Βρετανός σκιτσογράφος, ο οποίος έχει δημοσιεύσει τη δουλειά του σε έντυπα όπως: Radio Times, New Statesman, New Society, The Spectator και στην εφημερίδα The Times.


image

«Χρειάζομαι μερικά τρισεκατομμύρια για να στηρίξω την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τα υπόλοιπα άχρηστα μέλη της οικογένειάς μου»

Του John Spooner. Αυστραλός σκιτσογράφος, ο οποίος συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Μελβούρνης, The Age.


n

«Όλες οι επιλογές για την Ελλάδα είναι στο τραπέζι»

Του Carlos Latuff. Βραζιλιάνος πολιτικός σκιτσογράφος, ο οποίος δημοσιεύει εδώ και πολλά χρόνια σε ανεξάρτητα blogs και sites

Κεντρικό σκίτσο του θέματος από τον Tjeerd Royaards, Ολλανδό πολιτικό σκιτσογράφο στο Cartoon Movement.