Αρχειο

Εgayρθητω!

Επιτέλους χαρά και περηφάνια

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23417-55488.jpg

Ξέσαλο, πολύχρωμο, ελευθεριακό και σούπερ ντίσκο. Ατρόμητο, καθώς λίγες ώρες πριν ο μητροπολίτης Άνθιμος το καταδίκασε προσκαλώντας τους γνωστούς άγνωστους χριστεπώνυμους να επέμβουν δυναμικά, αμάσητο, που ευτυχώς δεν το έσκιασε φοβέρα καμιά.

Το πρώτο Gay Pride της Θεσσαλονίκης προκάλεσε μποτιλιάρισμα το περασμένο Σάββατο στην πόλη, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν άδεια, καθώς η πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων ξενιτεύεται για δροσιές και βουτιές στη Χαλκιδική. Όμως 3.000 φίλοι, φίλες, αδέλφια, αδελφές, συνοδοιπόροι και συνοδοιπόρισσες, έχοντας αγάπη στην καρδιά και μπαλόνια στα χέρια, παρέλασαν περήφανα αποδεικνύοντας περιτράνως πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε κλειστή ούτε ομοφοβική.

Λίγο πιο πριν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Πέγκας «ευλόγησαν» την πομπή διατρανώνοντας πως θα είναι δίπλα σε κάθε είδους προσπάθεια και κίνηση που τιμά, διακονεί και υποστηρίζει το διαφορετικό.

Υπήρχαν, βέβαια, και οι γραφικοί που το γιούχαραν. Ή οι αδαείς, όπως ο ταρίφας που αναρωτιόταν αν το μποτιλιάρισμα οφείλεται στο λαό του Άρη που διεκδικεί ρύθμιση χρεών. Ή εκείνος που νόμισε πως όλο το νταβαντούρι γινόταν γιατί «τα τραβέλια είχαν πορεία». Τέλος καλό, όμως, όλα καλά, και εμπρός για μεγαλύτερες χαρές και μεγαλύτερες πορείες diversite χαράς.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ