Αρχειο

Ο Καράογλου είναι Ηρακλής

Και δεν το κρύβει

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης είναι σαν τη μόδα. Κάνει κύκλους. Δε χάνεται ποτέ. Φεύγει για λίγο και μετά ξανάρχεται στην επικαιρότητα. Με υπουργό το Θεόδωρο Καράογλου το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης οφείλει να πανηγυρίζει. Μετά το χαμένο υπουργείο σήμερα γεννήθηκε η μεγάλη ευκαιρία της επιστροφής του Ηρακλή στα σαλόνια της Α’ εθνικής. Δικαίωση.

Ακολουθεί μέρος γραπτής προεκλογικής δήλωσης του βουλευτή με βαθύ πολιτικό μήνυμα ανάλογο της σημασίας των καιρών μας.

«Με ενδιαφέρον και κατάπληξη παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες, λίγο δηλαδή προ των εκλογών της Κυριακής 17 Ιουνίου, το «όψιμο ενδιαφέρον» συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και πολιτικών σχηματισμών για τα θέματα του ιστορικού ΗΡΑΚΛΗ μας. Καλοπροαίρετα θα μπορούσα να επισημάνω –αν θεωρήσω πολύ-πολύ καλοπροαίρετα ως πραγματικό το ενδιαφέρον τους αυτό- «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Όταν, όμως, θυμάμαι ότι πέρυσι που γινόταν το «μεγάλο έγκλημα» σε βάρος του ΗΡΑΚΛΗ, από τα γνωστά παράκεντρα της Αθήνας, όλοι οι παραπάνω χαιρόντουσαν ή στην καλύτερη περίπτωση απλώς αδιαφορούσαν, τότε πραγματικά εξοργίζομαι. Εξοργίζομαι για όλους αυτούς, πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, που μόνον τώρα, λίγες ημέρες προ των εκλογών, αποφάσισαν να «δείξουν το ενδιαφέρον τους» για την ομάδα της καρδιάς μας.

Ας είναι, όμως, όλοι αυτοί βέβαιοι, ότι ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ, ούτε πάσχει ομαδικά από τη νόσο ALZHEIMER, ούτε φυσικά έχει ξεχάσει ποιοι ήταν κοντά του όλο αυτό το χρόνο του μαρτυρίου».

Κάποτε το 2008

n

n

Ο νυν υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και τότε βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου εισέβαλε μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός.

Ο βουλευτής ζήτησε συγνώμη. Ο νόμος προβλέπει, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να παρεμβαίνουν τα αρμόδια όργανα. Ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι μπήκε στο γήπεδο όχι για να επιτεθεί στον διαιτητή, αλλά να του ζητήσει να μη διακόψει το παιχνίδι προκαλώντας ένταση στους οπαδούς. Ο διαιτητής όμως στο φύλλο αγώνα κάνει λόγο για φραστική επίθεση.

Η πράξη του βουλευτού προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρήγγειλε προανάκριση. Αν διαπιστωνόταν ευθύνη του βουλευτή, το λόγο θα είχε στη συνέχεια η Βουλή. Τελικά το λόγο είχε ο λαός που έστειλε τον κ. Καράογλου στη Βουλή.