Αρχειο

Στο Αγρόκτημα των Callas

Μια ταινία/ Project των Λάκη και Άρη Ιωνά

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23115-54927.jpg

Αν είστε φαν της τέχνης και της βουκολικής ζωής, να η ευκαιρία σας. Το Σάββατο 23 Ιουνίου κατευθυνθείτε στην Αργολίδα και γίνετε μέρος του project LUSTLANDS (a family noir under the sun and other experiences). Οικοδεσπότες, οι καλλιτέχνες Λάκης και Άρης Ιωνάς/ The Callas και η επιμελήτρια Νάντια Αργυροπούλου, η αλλιώς, η διευρυμένη οικογένεια με την ονομασία «ομάδα Velvet», που χρησιμοποιεί αυτό το πατρικό κτήμα στη Θερμησία Αργολίδος ως τόπο δράσης της απρόβλεπτης αυτής μέρας, για να αναρωτηθεί ξανά «τι είναι σύγχρονο».

Έξω από αυστηρά επιμελημένες εκθέσεις και στημένες διαδικασίες, με ελάχιστα μέσα, λίγο μετά τις δεύτερες εκλογές. Μουσείο οικειότητας; Επαναδιαπραγμάτευση του τι έχει σημασία; Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα φέρει η 23η Ιουνίου. Ξεκινώντας από τη συλλογική μνήμη των παιδικών ξέφωτων και μεσημεριών, το project φτάνει σε δράσεις σε τόπους «που σημασία έχουν μόνο τα απαραίτητα», με αναφορές σε γνωστά projects καλλιτεχνικής πρωτοπορίας.

n

Η ελληνική επαρχία, ο τόπος «που όλα ξεκίνησαν και ελέω κρίσης, φημολογείται ότι όλα θα επιστρέψουν» γίνεται πεδίο δράσης, ανάμνησης, σύνθεσης. Το σκοτάδι του μεσημεριανού ήλιου παραδόξως τα φωτίζει όλα αυτά. Συμμετέχουν δημιουργοί και δημιουργήματα, (εικαστικοί, μουσικοί, περιοδικά, κινηματογραφιστές, ηθοποιοί, γραφίστες, ταινίες, χορευτές, λογοτέχνες, ευρήματα).

Θα υπάρξει live από τους ίδιους (The Callas) αλλά και τους Victory Collapse, The Velvoids, Moa Bones, Le Page και Conductiv, και Dj sets των Paul Artrocker (London, UK), Κώστας Βαρώτσος (Victory Collapse) και Afroditi Stereo. Παράλληλα, οι Λάκης και Άρης Ιωνάς σκηνοθετούν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους. Ένα Film Noir κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό Ήλιο. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο αγρόκτημα και η ταινία θα προβληθεί το Φθινόπωρο.

Πότε; Σάββατο 23 Ιουνίου.

Πού; Θερμησία Αργολίδος (έξω από την Ερμιόνη, απέναντι από την Ύδρα).

Τι; Αrt experience, live lo-fi gigs, performances, ποτό και μεζέ από τις 17:00 και μετά.

Eλεύθερη είσοδος

n

n

n


Περισσότερες πληροφορίες, χάρτης και πώς να πάτε στο: http://lustlands.com/

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ