Αρχειο

Η Ελλάδα επέλεξε Pavegen

Keep Walking

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Johnnie Walker σε συνεργασία με το Pavegen παρουσιάζουν στο The Mall Athens μια μοναδική, διαδραστική εγκατάσταση από τις 29 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου. Το Pavegen –οι πρωτοποριακές πλάκες πεζοδρομίου που παράγουν ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια απλά μέσα από την καθημερινή κίνηση των πεζών– ανακηρύχτηκε ως το νικητήριο project στο Keep Walking Project. Μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε με στόχο την επικοινωνία καινοτόμων ιδεών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στη χώρα μας.

Το Keep Walking Project ξεκίνησε στην Ελλάδα το φθινόπωρο για να παρουσιάσει τη δυναμική τριών ιδεών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για ένα νέο τρόπο σκέψης και να επικοινωνήσει το τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν δρούμε συλλογικά.

Περισσότεροι από 3.500 Έλληνες  πήραν μέρος στο Keep Walking Project "δωρίζοντας" περισσότερα από 51 εκατομμύρια βήματα – αρκετά για να φτάσει κανείς περπατώντας από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική. Ειδικότερα το Pavegen συγκέντρωσε την πλειονότητα των βημάτων (35 εκατομμύρια)και ξεχώρισε ως το project που επέλεξαν οι Έλληνες. «Είναι εξαιρετικά τιμητική και μόνο η συμμετοχή στο Keep Walking Project και είναι φανταστικό που οι Έλληνες περπάτησαν πιο μακριά για χάρη μας. Θεωρούμε πως οι πλάκες πεζοδρομίου Pavegen είναι ένα διαδραστικό τεχνολογικό  project το οποίο προβάλλει τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας που παράγονται σε τοπικό επίπεδο ως μια βιώσιμη λύση. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτή την ιδέα στην Ελλάδα» δήλωσε ο ιδρυτής του Pavegen, Laurence Kemball-Cook. 

Pavegen Installation

Κεντρική είσοδος The Mall Athens,  από 29 Μαΐου έως 10 Ιουνίου.