Αρχειο

Άφραγκος στο Λονδίνο;

Μην κλέψεις τα κοσμήματα της βασίλισσας, μπες στο brokeinlondon.com

Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις μόνιμα στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά οι οικονομικές σου δυνατότητες είναι περιορισμένες; Μένεις ήδη εκεί αλλά δεν τα βγάζεις πέρα με τα χρήματα; «I am broke?» είναι η φράση που χρησιμοποιείς περισσότερο κάθε μέρα; Ένας χρηστικός οδηγός επιβίωσης στο Λονδίνο είναι τώρα διαθέσιμος online, στην ηλεκτρονική διεύθυνση με το εύγλωττο όνομα brokeinlondon.com – ιδέα ενός «ξενιτεμένου» Ελληνόπουλου και των συνεργατών του, που μετέτρεψαν τις εμπειρίες τους και τα λάθη τους σε πολύτιμες πρακτικές συμβουλές, κατά το αισχυλικό «Πάθει μάθος».

Η ιδέα για την δημιουργία του site γεννήθηκε όταν ο δημιουργός του, Μανώλης Ζωγραφάκης, ξεκίνησε να αναζητά εργασία και στέγη μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού του με αντικείμενο την πολιτιστική πολιτική και διαχείριση στο Goldsmiths University of London, τον Σεπτέμβρη του 2011. Οι μεγάλες πρακτικές δυσκολίες, οι άπειρες ώρες έρευνας στο Διαδίκτυο αλλά και στους δρόμους του Λονδίνου, οι φιλικές συμβουλές, τα inside info και τα tips από φίλους και γνωστούς αποτέλεσαν την βάση για το brokeinlondon.com, ένα χρηστικό site – οδηγό επιβίωσης, το οποίο απευθύνεται σε νέους, παλιούς αλλά και μελλοντικούς κατοίκους του Λονδίνου.

Δηλωμένος στόχος του brokeinlondon.com, είναι να γίνει το απόλυτο χρηστικό εργαλείο που θα παρέχει τις πιο χρήσιμες και updated πληροφορίες για επιβίωση στο όμορφο, πλην όμως πανάκριβο και αγχωτικό Λονδίνο.

Στις ενότητες του site, ο αναγνώστης μπορεί να βρει πληροφορίες, links, tips και γενικές συμβουλές για αναζήτηση εργασίας και στέγης, φθηνή διασκέδαση, φαγητό και ψώνια, αλλά και εύκολους τρόπους μετακίνησης και προσφορές προϊόντων.

Από την κατασκευή του site, εκτός από το στυλ και τις πρωτότυπες ιδέες, δεν απουσιάζει το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός. Έτσι, για παράδειγμα, τους επισκέπτες καλωσορίζει ένα μήνυμα με τίτλο «Επικίνδυνες αποστολές – πιστεύεις πως ο μόνος τρόπος για να βγάλεις λεφτά στο Λονδίνο είναι με το να κλέψεις τα κοσμήματα του στέμματος; Ξανασκέψου το!», ενώ η κατηγορία «Room search» έχει ως υπότιτλο «Νιώθεις σαν τον Σέρλοκ Χολμς»;

Social Media channels:

www.facebook.com/BrokeinLondon

www.twitter.com/brokeinlondon1

Contact: Μανώλης Ζωγραφάκης, +447515647208

manoliszografakis@gmail.com

info@brokeinlondon.co.uk