Αρχειο

Το Actors Studio και η «Μέθοδος» στην Ελλάδα

Σεμινάρια υποκριτικής με τον Ανδρέα Μανωλικάκη από 2-21/7

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σεμινάριο υποκριτικής βασισμένο στο «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και την «Μέθοδο» του Actors Studio πρόκειται να διδάξει στην Αθήνα για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά ο Ανδρέας Μανωλικάκης, πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, όπου διδάσκει σκηνοθεσία και υποκριτική και Μέλος του Board of Directors του Actors Studio.

Το «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και η μετεξέλιξη του από τους Βαχτάνγκοφ, Στράσμπεργκ, Καζάν, κ.α. μαθαίνει στον ηθοποιό πώς να κάνει χρήση του προσωπικού του υλικού στην ερμηνεία του ρόλου, έτσι ώστε αυτά που κάνει, λέει, ακούει και όσα συμβαίνουν γύρω του να είναι συγκεκριμένα και να τον αφορούν προσωπικά. Όχι όμως για να παίξει τον εαυτό του πάνω στην σκηνή αλλά μέσα από τον εαυτό του να ερμηνεύσει τον χαρακτήρα που έγραψε ο συγγραφέας του έργου.

Τα μαθήματα διαρκούν 110 ώρες και περιλαμβάνουν: Ασκήσεις Βασικής Εκπαίδευσης, Ανάλυση Κειμένου και Πρακτική Εφαρμογή.

Το σεμινάριο θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Αμφιθέατρο της Σχολής Μωραΐτη από 2 ως και 21 Ιουλίου και απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές Δραματικών Σχολών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο τηλέφωνο 6942-514609 μέχρι και τις 25 Μαΐου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.