Αρχειο

Νικητής …το Περιεχόμενο

Tο athensvoice.gr μεταξύ των νικητών των e-awards!

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22175-54144.jpg

Η ψηφιακή κάλπη μίλησε: το www.athensvoice.gr αναδείχθηκε καλύτερος ενημερωτικός ιστότοπος στο πλαίσιο του πρώτου διαγωνισμού ελληνικών βραβείων Διαδικτύου, e-awards.

Η απονομή

Ζωντανή, διαδραστική, πολυφωνική, χωρίς ψεύτικες επισημότητες και τελείως ανοικτή σε όλες τις ηλικίες και τις απόψεις. Η τελετή απονομής των πρώτων ελληνικών βραβείων Διαδικτύου, e-awards, ήταν σε απόλυτη αρμονία με αυτό που χρόνια τώρα αντιπροσωπεύει το ίντερνετ: την ελευθερία. Στο αμφιθέατρο του 9,84 στην «Τεχνόπολις» το κοινό δεν σταμάτησε να tweetάρει, να κάνει like και να ανεβάζει post βλέποντας τους δεκάδες φιναλίστ να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους από τους οικοδεσπότες της βραδιάς Πόπη Τσαπανίδου και Ηλία Παπαχαραλάμπους.

Τα e-awards τίμησαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες του διαδικτύου που συνεισφέρουν το βέλτιστο διαδικτυακό περιεχόμενο, με κριτήρια την ανεξαρτησία, το πρωτογενές περιεχόμενο, τη δεοντολογία και τη διάδραση. Η όλη πρωτοβουλία και διοργάνωση ανήκει στην ομάδα εθελοντών του διαδικτυακού, μη-κερδοσκοπικού περιοδικού maga.gr, η οποία θέλει με αυτόν το θεσμό να υπογραμμίσει και να προάγει ότι το περιεχόμενο αξίζει ανεξάρτητα δημοφιλίας ή επισκεψιμότητας.

«Έλειπε ένας θεσμός που θα μπορούσε να υπογραμμίσει το πρωτότυπο, έγκυρο, διαδραστικό και ανεξάρτητο περιεχόμενο στο διαδίκτυο που σέβεται τη δεοντολογία. Αποφασίσαμε ότι με την ποικιλία των αντικειμένων που αντιπροσωπεύουμε (38 συντάκτες δημοσιογράφοι και επιστήμονες από πολλά διαφορετικά πεδία) και με τον μη κερδοσκοπικό και εθελοντικό χαρακτήρα μας θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε ως οργανωτική επιτροπή ενός τέτοιου εγχειρήματος», μας είπε μετά την εκδήλωση ο γενικός διευθυντής του maga.gr και συντονιστής οργανωτικής επιτροπής e-awards, Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

Το ίντερνετ είναι αυτό που εγγυήθηκε τη διαφάνεια της επιλογής των υποψηφίων. Οι χρήστες του ελληνικού internet πρότειναν, η κριτική επιτροπή επέλεξε με shortlists τις διάφορες κατηγορίες και στο τέλος άνοιξε η ιντερνετική κάλπη για την ανάδειξη των νικητών.

Η μετάδοση ήταν hitech όπως επέβαλε η περίσταση: ρομποτικές κάμερες και live streaming στην ιστοσελίδα των διοργανωτών και ακόμα πιο live οι ‘My Wet Calvin’ και κέρδισαν ακόμα και τους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία ενώ οι stand-up comedians Σεραφείμ Σίλας και Γιώργος Χατζηπαύλου έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο με το χαρακτηριστικό τους χιούμορ.

Οι νικητές των e-awards 2012

Ενημερωτικός ιστότοπος: athensvoice.gr

Συνυποψήφιοι ήταν, επίσης, οι ιστότοποι: capital.gr, euro2day.gr, kathimerini.gr, naftemporiki.gr, radiobubble.gr, tovima.gr

Ιστολόγιο: Oι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Άρθρο: “Ο αναρχικός δάσκαλος”, του Νικόλα Σμυρνάκη

Twitter account: @VisitGreeceGR

Twitter hashtag: #syntagma

Άποψη – Κριτική – Σχόλιο – Τεκμηρίωση: Ask 4 food

Επιμέλεια: Πύλη για την Ελληνική γλώσσα

Ιστότοπος Mη Kυβερνητικής Οργάνωσης: Xαμόγελο του παιδιού

Webradio – podcast: Off radio

Webtv – webcast: Comedy lab

Forum: Insomnia

Φωτογραφία: One pic a day

Μουσικό έργο: Στάθης Δρογώσης – Μαριέττα Φαφούτη

Συγγραφικό έργο: “Δήγμα γραφής”, πολλών συγγραφέων

Διαφημιστική καμπάνια: Υποψηφιότητα Θεσσαλονίκης για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Εφαρμογή: Skroutz

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ