Αρχειο

Δείπνο με τον πλανητάρχη

Διάλεξε το μενού με το ζεύγος Obama, πάρε προεκλογική γεύση

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21356-52061.jpg

Εγκαινιάζοντας νέους δρόμους στην πολιτική επικοινωνία και διεκδικώντας για δεύτερη φορά την ανάδειξή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ, ο 44ος και πρώτος εκλεγείς αφροαμερικάνος πρόεδρος, Barack Obama «αναθερμαίνει» τη σχέση του με το εκλογικό σώμα.

Στο δρόμο για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο νυν πρόεδρος και ηγέτης των Δημοκρατικών επενδύει στο επικοινωνιακό του προφίλ και, πιο διαπρύσιος από ποτέ, εντείνει την πολιτική σύγκρουση με τους Ρεπουμπλικάνους.

Στο πλαίσιο αυτό και η πρόσφατη κίνηση «Dinner with Barrack», εμφανίζοντας τον Obama πιο προσιτό από ποτέ στο μέσο ψηφοφόρο. Αν συμφωνούσες ιδεολογικά και συμπλήρωνες τη σχετική φόρμα υποστήριξης, είχες την ευκαιρία να δειπνήσεις με το πρώτο ζεύγος των ΗΠΑ παρέα με τον καλό ή την καλή σου, κάποιον αγαπημένο συγγενή, έναν επιστήθιο φίλο.

Μενού υψηλής γαστρονομίας, χαλαρή συζήτηση με τον Barack Obama και τη σύζυγό του, Michelle, μια συνάντηση που θα έχεις να διηγείσαι. Έχοντας κάνει τον κύκλο της για την ώρα, η πιθανότητα να δειπνήσει κανείς με τον Obama θα παρουσιαστεί εκ νέου προσεχώς.

Πλησιάζοντας τα 14 εκατομμύρια followers στο twitter και τα 26 εκατομμύρια likes στο facebook, ο Barrack Obama για την ώρα έχει τη δύναμη των αριθμών σύμμαχο. Υπερασπιζόμενος τα πολιτικά του πεπραγμένα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 17λεπτο φιλμ “The road we travelled”

Επονομαζόμενο και ως docuganda, εκ του documentary και propaganda, το οπτικοακουστικό προωθητικό υλικό χολιγουντιανών προδιαγραφών σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με Όσκαρ Davis Guggenheim για το ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικών ανησυχιών “An inconvenient truth”  που κυκλοφόρησε το 2006.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι Ρεπουμπλικάνοι μνηστήρες περνούν στην αντεπίθεση, οξύνοντας τα πνεύματα και επενδύοντας στα συντηρητικά ένστικτα της κάλπης. Ο Rick Santorum με το άκρως επιθετικό Obamaville:

και ο Mitt Romney:

επιχειρούν να αποδομήσουν τους ισχυρισμούς των Δημοκρατικών για την ανόρθωση της Αμερικής στην τετραετία που προηγήθηκε. Το μενού θα έχει απ’ όλα, το μόνο βέβαιο.

www.barackobama.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ