Αρχειο

Q&A: The Men

Ένα από τα ανερχόμενα ονόματα της σκηνής του Μπρούκλιν στην Αθήνα

Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεωρούνται ένα από τα πιο ανερχόμενα νέα γρουπ από το καζάνι του Μπρούκλιν και την ετικέτα αφρό Sacred Bones που έχει μαζέψει ονόματα όπως οι Moon Duo και οι Psychic Ills. Post-punk θόρυβος, επιρροές από krautrock και  no wave,  πειραματισμοί και αναφορές σε γκρουπ όπως οι Sonic Youth, Mudhoney και Spacemen 3.  Ωτοασπίδες συνιστώνται...

Πως πηγαίνει η περιοδεία μέχρι τώρα;

Πολύ ωραία. Το κοινό ανταποκρίνεται καλά, οι χώροι συναυλιών είναι καινούργιοι και είναι πάντα ωραίο να παίζουμε σε εντελώς άγνωστους χώρους.

Πως ήταν το 2011 για σας;

Hχογραφήσαμε ένα άλμπουμ, κάναμε πέντε εβδομάδες περιοδεία στην Αμερική, μια δεκαήμερη περιοδεία στην Ευρώπη και πολλές κοινές εμφανίσεις με άλλα γκρουπ.

Ποια άλμπουμ ξεχωρίσατε;

Η περσινή χρονιά απομακρύνεται όσο βγαίνουν συνεχώς νέες κυκλοφορίες, αλλά όλοι ψηνόμαστε με τοπικά γκρουπ του Μπρούκλιν όπως οι Nude Beach, American Sun, Organs, Highway Gimps, DCBR, Brain Slug, και Marsh Hens

Τι ρόλο παίζει η πόλη στον ήχο σας;

H Nέα Υόρκη είναι το καλύτερο και το χειρότερο μερικές φορές μέρος για να ζεις. Ένας σκουπιδότοπος γεμάτος αρουραίους με ακριβά ενοίκια. Μια πυκνοκατοικημένη κολασμένη τρύπα αλλά την αγαπάμε. Τα νέα μας τραγούδια ακούγονται περισσότερο σαν να διασχίζει με ένα βαν την Αμερική παρά να ζεις στη μητροπολιτική βρωμιά.

Πολλά ενδιαφέροντα νέα γκρουπ μαζεύονται στην Sacred Bones.Η Sacred Bones είναι εκπληκτική ετικέτα και είμαστε τυχεροί που συνεργαζόμαστε μαζί της. Έξυπνοι τύποι που τους θεωρούμε φίλους μας.

image

Οι σχέσεις σας με τα άλλα γκρουπ;

Δεν έχουμε και στενές σχέσεις με κάποιο άλλο όνομα της ετικέτας αν και θα παίζαμε άνετα με όλα.

Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση στην Αθήνα;

Κομμένες χορδές, σπασμένες μπαγκέτες, ιδρώτα, μπύρες.

Τι περιμένετε να δείτε εσείς εδώ;

Mια εξάδα μπύρες και μια σακούλα τσιπς.

Τι ακολουθεί;

Tο νέο μας άλμπουμ "Open Your Heart" βγαίνει 6 Μαρτίου στην Sacred Bones. Θα κάνουμε μια περιοδεία για στην Αμερική από το Φεβρουάριο μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Θα ηχογραφήσουμε καινούργιο άλμπουμ στα τέλη Απριλίου και θα κάνουμε άλλη μια περιοδεία τον Ιούνιο.

Κάτι τελευταίο;

Tune In, Turn On, Drop Out, Eat Shit.

image

info: An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, 210 3305.056. Έναρξη 21.30. Είσοδος 15 ευρώ. Στις 11/2. Διπλό support από Acid Baby Jesus και Ruined Families.