- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 62 ετών, ο βρετανός συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς. "Δεν θα υπάρξει άλλος σαν τον Κρίστοφερ" γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Vanity Fair. Αν ο Χίτσενς δεν υπήρχε, δεν θα μπορούσαμε να τον επινοήσουμε σημείωνει ο συγγραφέας Ίαν ΜακΓιούαν.
Ο Κρίστοφερ Χίτσενς γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ το 1949, αποφοίτησε από την Οξφόρδη το 1970 και άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα στη Βρετανία. Μετοίκησε το 1981 στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στην Ουάσινγκτον, όπου εργάσθηκε αρχικά ως ανταποκριτής του περιοδικού The Nation. Το 2007 απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα ενώ διατήρησε παράλληλα και την βρετανική. Συνεργάσθηκε μεταξύ αλλών με τα: Vanity Fair, The Times Literary Supplement, Daily Express, London Evening Standard, Newsday, The Atlantic. Έγραψε 17 βιβλία, ανάμεσά τους "The Trial of Henry Kissinger", "God is not Great: How Religion Poisons Everything" και το αυτοβιογραφικό"Hitch-22".
Το "Hitch-22" που κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένα έντονα πολιτικό memoir, γραμμένο με χιούμορ. Μιλάει για την πορεία ενός παιδιού του 1968 που ποτέ δεν έπαψε να αναθεωρεί απόψεις, να γίνεται βλάσφημος και ενοχλητικός, να υπερασπίζεται τις συχνά αιρετικές του θέσεις, να μην μετανιώνει και να διατηρεί πεισματικά το θάρρος της γνώμης του. Γραμμένο ύστερα από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του που τον οδήγησε στο θάνατο, το αυτοβιογραφικό αυτό βιβλίο, που ήδη μεταφράζεται σε επτά γλώσσες. Περιγράφει τη θερμή σχέση του με τη μητέρα του, η οποία αυτοκτόνησε με τον φίλο της στην Αθήνα το 1973, τη σχέση με τον πατέρα του, αξιωματικό του βρετανικού ναυτικού, την εβραϊκή καταγωγή του από την πλευρά της μητέρας του, την οποία ανακάλυψε πολλά χρόνια μετά τον θάνατό της, αφού η ίδια την είχε αποκρύψει επιμελώς από την οικογένειά της. Γράφει για τη φιλία του με τον ποιητή Τζέιμς Φέντον, τους συγγραφείς Μάρτιν Έιμις και Σαλμάν Ρούσντι, αλλά και τη διάρρηξη των σχέσεών του με τον Νόαμ Τσόμσκι, τον Γκορ Βιντάλ και τον Έντουαρντ Σαΐντ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και τον πόλεμο στο Ιράκ. Διαβάζεται σαν συναρπαστική λογοτεχνία.