Αρχειο

Athens Bicycle Film Festival

10 προτάσεις για 4 ημέρες

Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από τις 8 έως τις 11/12, η Αθήνα κινείται στον ιμάντα του Bicycle Film Festival. Νεοϋρκέζικο κόνσεπτ που εξαπλώθηκε σε 35 πόλεις του κόσμου κι έρχεται δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, συνδυάζοντας ποδήλατο, σινεμά, πάρτι και βόλτες…

Ζητήσαμε από τη Νατάσα Πανδή, υπεύθυνη επικοινωνίας του φεστιβάλ, να μπει στη θέση μας και να προτείνει 10 σημεία από το πολύ γεμάτο πρόγραμμα. Κι εκείνη απεφάνθη:

image

«Με τυχαία σειρά:

1. Στο πλαίσιο της έκθεσης SPOKED οι GPO δημιουργούν ένα fanzine με θέμα το ποδήλατο που θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων την βραδιά των εγκαινίων στο six d.o.g.s (8/12).

2. 'Last minutes with Oden' - ακόμα και οι ποδηλάτες μελαγχολούν... Οι τελευταίες ώρες του Jason Wood με τον άρρωστο σκύλο του σε μια ταινία που κέρδισε το Best Video Award στα περσινά Vimeo Awards και που αποκλείεται να σας αφήσει ασυγκίνητους.

3. 'Monkey Warfare' - Βραβείο Επιτροπής στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο για το 2006. Ο Dan και η Linda είναι δυο πρώην ερωτευμένοι και πρώην ακτιβιστές που ζουν μια βαρετή ζωή στο Τόροντο ώσπου γνωρίζουν την Linda, μια νεαρή κοπέλα με επαναστατική προδιάθεση και έντονη αντιπάθεια στα ακριβά αυτοκίνητα…

4. ‘’Cycling for Wine’ - μια ποδηλατική εκδρομή για τους bon viveur στο οινοποιείο Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο. (11/12)

5. ‘World of Cross’ - ένας επίσημος αγώνας ποδηλασίας ανωμάλου δρόμου με κατηγορία open, που σημαίνει ότι μπορείς κι εσύ να πάρεις το ποδήλατό σου και να έρθεις να τσακιστείς στις λάσπες. (10/12)

6. ‘On Time’ - μια κλασική πια μικρού μήκους κωμωδία από το 1985 με πρωταγωνιστή έναν bike messenger, που αποτυπώνει απολαυστικά το DIY πνεύμα της low budget κινηματογραφικής σκηνής της Νέας Υόρκης.

7. ‘Racing Towards Red Hook’ - ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τον μεγαλύτερο ανεπίσημο ποδηλατικό αγώνα της Νέας Υόρκης, το Red Hook Criterium. 20 γύροι, μια ταχύτητα, μηδέν φρένα. (Σημειωτέον ότι πλέον το Red Hook πέρασε και στην από δω μεριά του Ατλαντικού και πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στο Μιλάνο, όπου αντιπροσωπεία της ελληνικής fixed gear κοινότητας διέπρεψε!)

8. ‘Jacartarck + Bikelordz - Stunts and styles from Accra, Ghana’ - μια σπάνια ευκαιρία για μια ματιά σε δυο από τις πιο απροσδόκητα μεγάλες ποδηλατικές σκηνές στον κόσμο αυτές της Τζακάρτα στην Ινδονησία και της Γκάνα στην Αφρική.

9. ‘With my own two wheels’ - το ντοκιμαντέρ που κλείνει το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ αφηγείται την ιστορία 5 ανθρώπων σε διαφορετικά σημεία του κόσμου (Ζάμπια, Ινδία, Γκάνα, Γουατεμάλα, Καλιφόρνια) των οποίων η ζωή άλλαξε για πάντα χάρη στο ποδήλατο.

10. ‘Bikes Rock! presents WTF?’ - στο Κ44 το Σάββατο 10/12. Με άλλα λόγια το BFF δίνει δυναμικό παρόν στο party των Circo Inverso & Mr Soundproof με καλεσμένο τον Σουηδό Jin Joints, ιδιοκτήτη του ανεξάρτητου freestyle label, Discotheque ála Carte.

Οι προβολές γίνονται στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» όπου θα προβληθούν 53 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 16 χώρες (εισιτήριο €5, πάσο ημερήσιο €8, τριήμερο €24). Αναλυτικά, το πρόγραμμα εδώ

image

image

image

image