Αρχειο

image Keep Walking Project #8

«Παραμένουμε δυνατοί μέσα στις αντιξοότητες».

Λένα Χουρμούζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Παραμένουμε δυνατοί μέσα στις αντιξοότητες». Είναι η φράση που ορίζει τη στάση του Ze Frank απέναντι στη ζωή. Ο φύσει αισιόδοξος, πρωτοπόρος καλλιτέχνης στον κόσμο της online διαδραστικότητας μιλάει στην ATHENS VOICE για το project Τέχνης που θα δημιουργήσει με τη βοήθεια του κοινού, στο πλαίσιο του «Keep Walking Project» του Johnnie Walker.

Από τη μελέτη του νευρικού συστήματος, στο Dance Properly. «Μεγάλωσα στα προάστια της Νέας Υόρκης. Σπούδασα στο πανεπιστήμιο Brown με κατεύθυνση τον κλάδο των νευροεπιστημών. Μετά είπα να γίνω μέλος ροκ συγκροτήματος. Για τέσσερα χρόνια περιόδευα απ’  άκρη σ’  άκρη τις Ηνωμένες Πολιτείες με την μπάντα μου μέχρι που ανακάλυψα το διαδίκτυο. Η πρώτη μου εμπειρία με τη δύναμη του ίντερνετ ήταν μια online πρόσκληση για τα γενέθλιά μου. Την έστειλα σε 17 φίλους και μέσα σε μια εβδομάδα η πρόσκληση είχε φτάσει στα χέρια δεκάδων χιλιάδων χρηστών. Έτσι ξεκίνησε το project Dance Properly, το 2001. Από τότε δηλώνω συνεπαρμένος με τον εικονικό κόσμο του ίντερνετ».

Ο Ze Frank εκτός διαδικτύου «Εννοείται ότι υπάρχει και Ze Frank χωρίς ίντερνετ. Και ούτε πάντα είμαι ευδιάθετος. Όπως συμβαίνει σ’ όλους μας κάποιες φορές με παίρνει από κάτω, έχω μια ρουτίνα, πληρώνω φόρους. Απλά είμαι ερωτευμένος με τον  κόσμο του ίντερνετ και ζω σε αυτόν όσο περισσότερο μπορώ».

Keep Walking Project «Το σκεπτικό της εκστρατείας Keep Walking Project του Johnnie Walker ταιριάζει απόλυτα με τα ενδιαφέροντά μου. Είμαι υπέρ των ελπιδοφόρων μηνυμάτων. H έμφαση που δίδεται στην κίνηση και στην πρόοδο συμπίπτει απόλυτα με την καλλιτεχνική μου φιλοσοφία. Ως εκ τούτου, όταν με προσέγγισαν για να δημιουργήσω ένα καλλιτεχνικό installation για την εκστρατεία, ένιωσα ότι αυτό μου ταιριάζει απόλυτα, ήταν κάτι που ήρθε σαν φυσιολογικό επακόλουθο. Όταν έκατσα να αναλογιστώ τι σηματοδοτεί για μένα η έννοια “πρόοδος στην πόλη”, αμέσως μου ήρθε η εικόνα των κτιρίων. Αυτό που μου κίνησε  περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν η ανθρώπινη διάσταση των κτιρίων μέσα στα οποία ζούμε. Η πόλη, κατά μία έννοια, ορίζεται από το συλλογικό όραμα των ανθρώπων της. Η ελπίδα είναι το οικοδόμημα, το κτίριο που ορίζει το μέλλον της κάθε πόλης. Το συλλογικό όραμα του μέλλοντος είναι η δύναμη της προόδου. Θέλω να δημιουργήσω ένα installation για να αντικρίζουμε τις ελπίδες μας».

Δίνοντας φωνή στην Ελλάδα «Θέλω το ελληνικό κοινό να στείλει κείμενα ή φωτογραφίες με θέμα την ευτυχία ή την αλληλεγγύη κι εγώ εάν επιλεγεί το project μου θα δημιουργήσω ένα εμπνευστικό έργο τέχνης που θα εκφράζει το συλλογικό όραμα και τη φωνή της Ελλάδας. Αδιαμφισβήτητα είναι πάντα καλό να έχουμε φωνή. Αλλά σε δύσκολους καιρούς, αυτό που μας κάνει να επιβιώνουμε είναι τόσο η αίσθηση του ποιοι πραγματικά είμαστε όσο και η επικοινωνία μας με την κοινότητά μας. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα, όταν ο ένας στηρίζει τον άλλο. Απλά για όλα χρειάζεται μια καλή αρχή. Η ζωή είναι μεγάλη και τα κίνητρα συνεχώς αλλάζουν. Όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ ότι μαλακώνω. Τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ολοένα και περισσότερο κατακλύζομαι από την επιθυμία να κάνω τους ανθρώπους να αισθανθούν πιο ενωμένοι, πιο παθιασμένοι, πιο συμπονετικοί».


Keep Walking Project.gr

Το Johnnie Walker με την εκστρατεία «Keep Walking Project» παρουσιάζει τρεις πρωτοποριακές ιδέες και ενθαρρύνει τους Έλληνες να δείξουν την υποστήριξή τους σε μία από αυτές. Τρία διαφορετικά projects σε τρεις διαφορετικούς τομείς (τεχνολογία, τέχνη, επιχειρηματικότητα) δείχνουν με ουσιαστικά και ευφάνταστα παραδείγματα τρόπους συλλογικής δράσης και κοινής προόδου. Μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο κόσμος θα ξεχωρίσει ένα project, το οποίο θα υλοποιηθεί από το Johnnie Walker την άνοιξη του 2012. 

Πώς μπορείς να συμμετάσχεις: Το κοινό θα αναδείξει το project που προτιμά κερδίζοντας «βήματα», πόντους δηλαδή, που μπορούν να δωρηθούν ως ψήφοι υποστήριξης στα τρία πρότζεκτ. Τα βήματα συλλέγονται εικονικά μέσω της ιστοσελίδας www.Keepwalkingproject.gr ή μέσω της εφαρμογής του iPhone pedometer app (μπορείς να την κατεβάσεις από τη σελίδα του Johnnie Walker στο Facebook). Ο χρήστης θα κερδίζει ένα εικονικό βήμα για κάθε φυσικό βήμα που πραγματοποιεί. Αντίστοιχα στο Facebook, ο χρήστης θα μπορεί να κερδίζει βήματα καλώντας φίλους να συμμετάσχουν στο project ή κοινοποιώντας περιεχόμενο.