Αρχειο

Καβάλα το ποδήλατο και βγες έξω για εικαστική ψυχοθεραπεία!

Δύο προτάσεις για το ΠΣΚ

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18182-46047.JPG

«Αν το εγώ γινόταν εμείς»

Ακούγεται σαν εκείνο το τραγουδάκι που λέει «αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια, κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό… μπλα-μπλα-μπλα….» Λόγια που ωραία ακούγονται αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν (γι’ αυτό άλλωστε κι ο κόσμος μας σήμερα είναι αυτό το χάος).

Στις 26/ 11 πάντως διοργανώνεται στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην οδό Πειραιώς 256 μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα “Αν το Εγώ γινόταν Εμείς… Μια σύγχρονη πρόταση της εικαστικής ψυχοθεραπείας”. Την ημερίδα οργανώνει ο Σύλλογος Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Θ.Ε.) προτείνοντας την εκ νέου ανακάλυψη της απόλαυσης της αρμονικής συνύπαρξης, της εποικοδομητικής συνεργασίας και της συμφιλίωσης με έμφαση στη δύναμη που έχει το ‘Εμείς’ έναντι των περιορισμών ενός μοναχικού ‘Εγώ’ (μην κοροϊδεύεις από μέσα σου, τα ξέρεις- τα ξέρεις αλλά στο δια ταύτα δεν τα εφαρμόζεις). Με δημιουργικούς και ευφάνταστους τρόπους μέσα από διαλέξεις πάνω σε σύγχρονους προβληματισμούς, βιωματικά εργαστήρια, εικαστικά δρώμενα και προβολές video προσκαλεί κοινό και επαγγελματίες σε μια συνάντηση επαναπροσδιορισμού και επανασύνδεσης. Στην ημερίδα συμμετέχουν θεραπευτές μέσω τέχνης, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, νηπιαγωγοί, ειδικοί παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, καλλιτέχνες, άτομα από το χώρο της ψυχικής υγείας και της τέχνης, φοιτητές όπως και άτομα που ενδιαφέρονται να μυηθούν σε δημιουργικούς τρόπους έκφρασης και αυτογνωσίας.

Πληροφορίες: 210 7665 822 & www.arttherapists.gr


«Έκθεση κλασικού ποδηλάτου»

image

Το ότι το ποδήλατο είναι η εδώ και 2 χρόνια μόδα με μεγάλο γκελ στην Αθήνα ίναι πασιφανές - από τις βραδινές ποδηλατοπορίες της Παρασκευής μέχρι τα νέα καταστήματα που δεν προλαβαίνουν να πωλούν ποδήλατα αλλά και τους ποδηλατοκούριερ της Bondex.

Το ποδήλατο είναι «αντικείμενο λατρείας» και στην έκθεση που θα τρέχει αυτό το τριήμερο (25-27/11) στο καφενείον «Τα Κανάρια» στον Κεραμεικό (Κεραμεικού 88 & Πλαταιών). Τα μέλη της «Λέσχης Κλασικού Ποδηλάτου Ελασσόνας» εδώ και ενάμιση χρόνο ασχολούνται εθελοντικά κι ερασιτεχνικά με την ανακατασκευή παλιών γνήσιων μοντέλων όπου σε συνδυασμό με καινούργια ανταλλακτικά «ανασταίνουν» εγκαταλελειμμένα ποδήλατα μετατρέποντάς τα σε σύγχρονα κλασσικά κοσμήματα για όμορφες βόλτες. Θα τα κοιτάτε παρκαρισμένα γύρω σας ενώ θα τρωγοπίνετε στα «Κανάρια»και πολύ θα θέλετε να τα καβαλήσετε.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ