Αρχειο

Keep Walking Project #2

Μαζί μπορούμε να πετυχούμε περισσότερα

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17365-44920.jpg

Μεγάλη διεθνής έρευνα του Future Laboratory για λογαριασμό του Johnnie Walker διαπιστώνει ότι αναζητούμε πλέον έναν κόσμο ανοιχτό στην ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων για να μπορούμε «όλοι μαζί να πετύχουμε περισσότερα». Ο κόσμος αλλάζει και η επόμενη γενιά δείχνει έτοιμη να αποδράσει από το «εγώ» και να περάσει στο «εμείς».

Στους δύσκολους καιρούς τα παραδοσιακά μοντέλα και οι αξίες αρχίζουν να φθίνουν. Να χάνουν την επαφή τους με την πραγματικότητα. Ακριβώς έτσι σήμερα, μέσα σε ένα σκηνικό παγκόσμιας ύφεσης και επαναπροσδιορισμού της κοινωνίας, η ατομική-προσωπική πρόοδος είναι απολύτως αλληλένδετη με τη συλλογική εξέλιξη. Πρωτοπόροι νέοι συνδυάζουν το επιχειρηματικό πνεύμα με την συλλογικότητα για να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις. Η επιχειρηματικότητα σήμερα εκφράζεται ως η τόλμη για ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.


Ενδεικτικές αυτής της ριζικής παγκόσμιας αλλαγής είναι οι διαπιστώσεις του «The Progress Index» – της δημοσκόπησης που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Johnnie Walker σε δείγμα 11.000 ατόμων από 11 χώρες. Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες (31%) θεωρεί τον εαυτό του επιτυχημένο όταν είναι σε θέση να βοηθήσει τους γύρω του να πετύχουν. Και παρά τις δυσοίωνες οικονομικές συνθήκες, η ομάδα Future Laboratory παρατήρησε ότι μόνο ένας στους πέντε (21%) θα ήταν διατεθειμένος να στηρίξει την επιτυχία του εις βάρος άλλων, γεγονός που τονίζει περαιτέρω τη μετάβαση της κοινής γνώμης από τον ατομικισμό στη

συλλογικότητα.


Εντωμεταξύ, πάνω από τους μισούς (52%) ερωτηθέντες διεθνώς είπαν ότι η επιτυχία στη ζωή δεν στηρίζεται στον πλούτο, ενώ δύο στους πέντε (42%) απάντησαν ότι έχουν πάψει να πιστεύουν ότι τα υλικά αγαθά φέρνουν επιτυχία, αριθμός που ξεπερνάει το 68% στην Ισπανία, τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό στην έρευνα. Παρελθόν αποτελεί, επίσης, το «γοργόν και χάριν έχει». Η υπομονή, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και η ευφυΐα θεωρούνται πλέον τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά. Μια μετάβαση της κοινής γνώμης η οποία εμπνέει αισιοδοξία, ιδίως όταν καταγράφεται σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ