Αρχειο

Ζητούνται εθελοντές

Για το ανθρώπινο κουτί της «OFF ART»

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17038-44498.jpg

Η χοροθεατρική ομάδα «OFF ART» σε συνεργασία με το ΒΟΟΖΕ ζητά εθελοντές για την διαδραστική εγκατάσταση «ανθρώπινο κουτί», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης σΕξαρση: Σχέσεις Πέους & Αιδοίου στις Σύγχρονες Εικαστικές Τέχνες (02-30/11).

Τι είναι; Το «ανθρώπινο κουτί» είναι ένα πειραματικό - ψυχολογικό παιχνίδι αισθήσεων. Ένας σχετικά απόμερος, μισοσκότεινος χώρος και ένα κουτί σε διαστάσεις τηλεφωνικού θαλάμου με τρία ανοίγματα.

Μέσα του ένα σώμα και έξω ο θεατής στον ρόλο του ανιχνευτή. Κάποιοι εθελοντές θα αναπαραστήσουν το σώμα και κάποιοι άλλοι θα υποδυθούν το ρόλο του ξεναγού.

image

Το δρώμενο: Με ευθύνη ενός ξεναγού, ο θεατής περνάει στον χώρο που είναι τοποθετημένο το HUMAN BOX, ρίχνει ένα νόμισμα οποιασδήποτε αξίας σε ένα κουμπαρά, υποδηλώνοντας έτσι την θέληση του να γίνει συμπαίκτης και αφήνεται στις οδηγίες του ξεναγού.

Ο θεατής μπορεί να εξετάσει μόνο δια της αφής το άγνωστο σώμα.Το σώμα πάντα βουβό εκφράζεται από την κίνηση/ ακινησία στον στενό χώρο του εγκλωβισμού του. Ο ξεναγός απομακρύνεται για μερικά λεπτά.

Στην συνέχεια ο θεατής καλείται να καταγράψει την εμπειρία του σε ένα βιβλίο εντυπώσεων.

Η εγκατάσταση έχει παρουσιαστεί τα τελευταία δυο χρόνια και κατά γενική ομολογία, όλοι οι ρόλοι αποτελούν μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. Η διαδραστική εγκατάσταση θα ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 19.00 – 222.00. Η διάρκεια εναλλάσσεται σε μισάωρα.

Δήλωση Συμμετοχής: Ρούλα Καραφέρη 6932853971

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ