Αρχειο

2η Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας

Άνεργοι όλου του κόσμου ενωθείτε

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16993-44463.jpg

Η ανεργία στην γελοιογραφία. Αυτό είναι το θέμα στην έκθεση της που φιλοξενεί μέχρι τις 29 Οκτωβρίου ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Υμηττού. 219 σκίτσα από 76 ξένους και 33 Έλληνες γελοιογράφους σχηματίζουν μια πολύ δυνατή έκθεση στο προσκήνιο της οποίας βρίσκεται το πιο καυτό θέμα που βιώνουν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή- την ανεργία, είτε ως καθημερινό φόβο είτε ως πραγματικότητα.

«Ο στόχος των γελοιογράφων είναι κατά κάποιο τρόπο καταγγελτικός, πολιτισμένος και ανθρώπινος προσφέροντας γέλιο στη μουντή πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα» είπε στα εγκαίνια η πρόεδρος του Φ.Ο.Υ Λένα Γιακουμάκη Ρούσου και πρόσθεσε: «οι γελοιογράφοι θυμίζουν μικρά παιδιά που καθώς διασχίζουν σκοτεινά δωμάτια…τραγουδούν για να πάρουν θάρρος»

image

Τι λένε οι ίδιοι οι γελοιογράφοι; Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ελλήνων Γελοιογράφων, Γιάννης Γερούλιας είπε: «η γελοιογραφία υπενθυμίζει κι υποδεικνύει στη συλλογική μνήμη που είναι το λάθος και ίσως και πως μπορεί να διορθωθεί. Βέβαια, αυτή η τέχνη είναι από τη φύση της αισιόδοξη όσο ακόμα…η αισιοδοξία δεν φορολογείται».

Αν ψάχνετε μια καλή αφορμή να ξεχαστείτε για λίγο και να γελάσετε με το χάλι στο οποίο ζούμε αυτή είναι η έκθεσή σας.

Info: Έως 29/10, Α. Λεντάκη, Αμισσού, Σμύρνης 19:00-22:00, 210 7625856, είσοδος ελεύθερη.

 

 image

image

image

image

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ