Αρχειο

Ενιαίο «πολυμουσειακό» εισιτήριο από το 2012

Επιτέλους…

Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από την άνοιξη του 2012, η τουριστική λογική αποκαθίσταται στην Αθήνα, φέρνοντάς την ένα βήμα πιο κοντά τις ανεπτυγμένες πόλεις του εξωτερικού. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου επιτέλους γνωμοδότησαν και από την επόμενη τουριστική σεζόν θα θεσπιστεί ενιαίο εισιτήριο διάρκειας επτά ημερών, το οποίο θα επιτρέπει στον κάτοχό του να επισκέπτεται τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Θέατρο Διονύσου, το Ολυμπιείο, το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο του Κεραμεικού. Θα κοστίζει €12, ενώ όσοι δικαιούνται μειωμένο θα πληρώνουν €6.

Θεσπίζεται επίσης το λεγόμενο «πολυμουσειακό» εισιτήριο που περιλαμβάνει Εθνικό Αρχαιολογικό, Επιγραφικό, Νομισματικό, Βυζαντινό και Χριστιανικό Mουσείο (€8, 4).

Άλλο ενιαίo εισιτήριο εντός Αττικής (γιατί το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, από Θεσσαλονίκη και Δελφούς μέχρι Κυκλάδες και Κρήτη) είναι η πολιτιστική διαδρομή που περιλαμβάνει τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο του Μαραθώνα, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Βραυρώνας, το Μουσείο Λαυρίου, τους Αρχαιολογικούς Χώρους του Σουνίου και του Ραμνούντα συν δωρεάν επισκέψεις στον Αρχαιολογικό Χώρο του Θορικού, τη Λαυρεωτική και την Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη, όπου βρίσκεται ο ναός των Αιγυπτίων Θεών (€10, 5).