Αρχειο

The L Word

Leon Segka και Lee Burton την Παρασκευή στο Higgs…

Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Leon Segka, παλιά καραβάνα της αθηναϊκής dance κοινότητας κι έμπειρος χορευτικός σκάουτερ, εντόπισε τον Lee Burton (τότε Liberto) που είχε ήδη βγάλει το ντεμπούτο του στην Klik πριν από περίπου τρία χρόνια. Έγιναν φίλοι, πέρασαν χρόνο σε στούντιο, έπαιξαν μαζί σε clubs, σπρώχτηκαν σε μόνα στα ανοιχτά γήπεδα του Στρέφη και τώρα ετοιμάζουν νέες δουλειές. Την Παρασκευή παίζουν μαζί στο Higgs και τους κάναμε 5 κοινές ερωτήσεις…

n

1. Η καινούρια σας δουλειά σε 30 λεξεις

2. Χρειάζεται πιο επιθετική διασκέδαση στην εποχή της κρίσης;

3. Ποιος είναι ο dance ήχος του φετινού χειμώνα και πώς εξελίσσονται οι ελληνικές παραγωγές;

4. Αν ο Lee Burton ήταν μπασκετμπολίστας, με ποιον θα έμοιαζε (απαντά ο Leon Segka); Και το αντίθετο (απαντά ο Lee Burton);

5. Current top-5;

LEON SEGKA

1. ‘Hello darkness my friend' είναι ο τίτλος του νέου EP των Joalz.. Συμμετέχουν οι Αdam Pearson (Mc5, Sisters of Mercy) , Mαίρη Τσώνη, Δημήτρης Ζωγράφος & May Roosevelt. Νομίζω πως θα κυκλοφορήσει αρχές 2012.

2. Πάντα έτσι έπρεπε να είναι. Θα συμπλήρωνα και πιο οργανική.

3. Μένω στα κλασσικά, house & techno για τα dancefloors με τους djς και electronics για τα bar. Νομίζω παραγωγοί, όπως ο Lemos και ο Felizol είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

4. Με τον Γιώργο Καστρινάκη

Big robot - Coca Kohle (Broken Synths mix)

Joalz - Sweeping range (Felizol mix)

Invisible Gonga People - In a hole

Jay Loot - Texaco

Leon Segka - Bus Tickets 

LEE BURTON

1. Είναι το δεύτερο προσωπικό μου album, το πρώτο Lee Burton album, λέγεται "Busy days for fools" και είναι ένας ηλεκτρονικός δίσκος με φυσικά, ηλεκτρικά όργανα και αρκετές φωνές, κάτι σχετικά διαφορετικό απ’ ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα. Κυκλοφορεί από την klikrecords στις 15.12.11 στην Ελλάδα και στις 15.1.12 διεθνώς με διανομή από τη wordandsound.

2. Νομίζω χρειάζεται ποιοτικότερη διασκέδαση, να επιλεγεις που θα πας και γιατί.

3. Νομίζω πως υπάρχει μια μικρή κλίση προς τα mid tempo grooves, cutting edge και synth based tracks, αλλά γενικότερα δε θέλω να πιστεύω στις τάσεις. Υπάρχει πολύς χώρος και ποικιλία στη μουσική για τον καθένα να φτιάξει ή να ακούσει αυτό που θέλει. Στις ελληνικές παραγωγές δε νομίζω πως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, εκτός ίσως του ότι πλέον και τα ελληνικά label (μετά τους έλληνες παραγωγούς) βρίσκουν μεγαλύτερη ανταπόκριση στο εξωτερικό.

4. Με τον John Stockton. Ομαδικός παίχτης και καλός οργανωτής

 

Dop - Half naked (Supplement facts)

Losoul feat. Malte - Lies (Playhouse)

Dj Koze - Cicely (Philpot)

Soul Capsule - Deep dawn (Trelik)

Subb-an - What I do (Kulprit) 

Higgs, πλ. Κοτζιά, Παρασκευή 14/10, free