Αρχειο

Ζητούνται οικονομικοί μετανάστες

Η Αυστραλία σε χρειάζεται!

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη κυμαίνεται στο 9,9% με την Ισπανία να κρατάει τα πρωτεία με ποσοστό 21% και την Ελλάδα να ακολουθεί στο 16%. Στην μακρινή Αυστραλία όμως οι εργασιακές ανάγκες συνεχώς αυξάνονται. Για το 2011-12 το μεταναστευτικό πρόγραμμα προβλέπει 185.000 θέσεις, ενώ κανονικά προέβλεπε 170,000 νέους μετανάστες ετησίως.

Για αυτό το λόγο, το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας διοργανώνει ετησίως σε διάφορες χώρες ενημερωτικές ημερίδες για τα μεταναστευτικά προγράμματα της χώρας. Στις 6 Οκτωβρίου η πρώτη τέτοια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο και δύο ημέρες μετά έρχεται η σειρά της Αθήνας.

Μηχανικοί και επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, καθώς και ειδικευμένοι εργάτες από την αυτοκινητοβιομηχανία, από τον κατασκευαστικό κλάδο και από τους κλάδους της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διημερίδα καλούνται να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης https://www.immi.gov.au/skillexpos/skilled-workers.htm.

Η λίστα των ειδικοτήτων είναι διαθέσιμη στο www.immi.gov.au.  Δεν υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την Ελλάδα, ούτε έχει σημειωθεί κάποια αλλαγή στο μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας ή στον τρόπο χορήγησης βίζας σχετικά με τους Έλληνες.

Προϋποθέσεις

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 50 ετών με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει μοριοδότησης. Προτεραιότητα δίνεται στους αιτούντες που έχουν εξασφαλίσει από Αυστραλό εργοδότη προσφορά θέσης εργασίας. Η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα δεν είναι αρμόδια για τις αιτήσεις επαγγελματικής μετανάστευσης.

Οι σχετικές προσκλήσεις θα σταλούν στους ενδιαφερόμενους των οποίων η ειδικότητα σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενο των στοχευμένων συνεδρίων της διημερίδας και που κατέχουν τα προσόντα και την επαγγελματική εμπειρία που βρίσκεται σε υψηλή ζήτηση στην Αυστραλία.Η συμμετοχή στην διημερίδα είναι δωρεάν. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή δεν εγγυάται την έγκριση βίζας. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις δεν είναι ανοιχτές για το κοινό, ούτε για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα η τοποθεσία και οι ώρες διεξαγωγής των συνεδρίων, αλλά θα ανακοινωθούν μόνο στους συμμετέχοντες που έχουν λάβει σχετική πρόσκληση.

Για περαιτέρω πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://www.immi.gov.au/skillexpos/skilled-workers.htm ή επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα στο +30 210 870 4147 (Δευτέρα με Παρασκευή 08.30-15.30) ή την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στο Λονδίνο (διεθνή χρέωση) στο +44 20 7856 1544 (γλώσσες επικοινωνίας Ελληνικά και Αγγλικά, Δευτέρα με Παρασκευή 11.00-18.00 ώρα Ελλάδας, 09.00-16.00 ώρα Αγγλίας).