Αρχειο

animasyros 2011

Ίσα που προλαβαίνεις το πλοίο...

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16047-43156.jpg

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων επιστρέφει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Από τις 15 (δηλαδή σήμερα) ως τις 18 Σεπτεμβρίου (δηλαδή την Κυριακή) στο Θέατρο Απόλλων («μπράβο Ρούλα»), στο Πνευματικό Κέντρο και στο 1ο Γυμνάσιο Ερμούπολης απλώνει το πλούσιο πρόγραμμά του που περιλαμβάνει προβολές, διαγωνιστικό τμήμα, επαγγελματικό φόρουμ, εκπαιδευτικά εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις.

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

Το πρόγραμμα προβολών δείχνει 130 ταινίες από 45 χώρες., με τις 65 να συμμετέχουν και στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Εκπροσωπούνται μεγάλα animation στούντιο, όπως το studio AKA της Μεγάλης Βρετανίας, το Nukufilm της Εσθονίας, το SE-MA-FOR της Πολωνίας, το The Animation Workshop της Δανίας και το Nomint από την Ελλάδα. Παράλληλα, θα τρέξουν αφιερώματα σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ του εξωτερικού όπως το Βελγικό Anima Brussels International Animation Film Festival, το Ιαπωνικό Hiroshima International Animation Festival και το Anim’est International Animation Festival της Ρουμανίας. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει φυσικά το αφιέρωμα στα 75 χρόνια αφρικάνικου animation από την Αφρική και η παρουσίαση του Be there! Corfu Animation Festival που έκανε πρεμιέρα φέτος στην Κέρκυρα.

Από καλεσμένους; Ο Ο Jim Capobianco κι ο Cassidy Curtis θα είναι εκεί αντιπροσωπεύοντας τους δύο μεγάλους πόλους της παγκόμιας αγοράς, την Pixar και την Dreamworks αντίστοιχα. Ο πρώτος διεκδίκησε Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για τον «Ρατατούη» (ο οποίος θα προβληθεί και στο φεστιβάλ) και εργάστηκε στα «Ο Βασιλιάς Των Λιονταριών», ‘Wall E’ και ‘UP’. Ο δεύτερος φορτώνει το βιογραφικό του με ‘How To Train Your Dragon’, ‘Shrek’ και «Μαδαγασκάρη».

Επίσης, το «επαγγελματικό» κομμάτι θα φιλοξενήσει την παρουσίαση «Animation: ιδέες για καλύτερη μάθηση και καλύτερη διδασκαλία» της Raquel Coelho, Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο San Jose State University των Η.Π.Α., η μασκώτ του φεστιβάλ γίνεται ταινία και το κυριότερο όλα αυτά τα παρακολουθείς ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Συν κολύμπι στα Γράμματα και το Δελφίνι, βόλτα στην Άνω Σύρο, φαγητό (και τυρί) στο χωριό Σαν Μιχάλη και after festival drinks στο ‘Boheme’, σε βλέπω μια χαρά.

Το απογευματινό πλοίο, αν βιαστείς, το προλαβαίνεις…

(αναλυτικά πρόγραμμα και πληροφορίες εδώ)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ