Αρχειο

Μοιράσου τις ιδέες σου με Ευρωπαίους ηγέτες

Μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας Debating Europe

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Debating Europe είναι ένα εγχείρημα σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Friends of Europe, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Microsoft και την εταιρεία σφυγμομετρήσεων, Gallup.

Στόχος του πρότζεκτ: μια ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με αξιωματούχους που γνωρίζουν τους κοινοτικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς εκ των έσω. «Προσπαθούμε να υπάρχει μια ισορροπία στις αντιδράσεις των σχολιαστών των δικών σας ιδεών. Κάποιες τοποθετήσεις είναι ενθαρρυντικές και άλλες είναι επικριτικές», επισημαίνουν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

Πέντε κατηγορίες για θέματα προς συζήτηση:

Ανάπτυξη στην Ευρώπη

Πράσινη Ευρώπη

Τεχνολογία στην Ευρώπη

Παγκοσμιοποιημένη Ευρώπη

Μέλλον και Ευρώπη

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα: Αποστολή ιδέας ή θέματος προς συζήτηση στο forum, facebook, twitter ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας. Και αυτοί αναλαμβάνουν την επαφή με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους (κατά καιρούς έχουν συμμετάσχει σε αυτήν την αντιπαράθεση: Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χοακίν Αλμούνια, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού, Πατ Κοξ, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μόνικα Φρασόνι, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πρασίνων και πολλοί άλλοι.

Τα debates έχουν επίσης προσγειωθεί για τα καλά στην Ελλάδα. Τον θεσμό αντιπαραθέσεων τύπου Οξφόρδης εμπνεύστηκε ο Ερρίκος Αρώνης μέσα από το θεσμό του Intelligence Squared. Μαζί του είχε μιλήσει η Δήμητρα Τριανταφύλλου λίγο πριν τη διεξαγωγή του πρώτου debate με θέμα το ευρωπαϊκό όραμα στο Μέγαρο Μουσικής