Αρχειο

Κίνημα αγανακτισμένων με τις καταλήψεις, στο Facebook

Πυκνώνουν οι φωνές φοιτητών και καθηγητών για ανοιχτά AEI-TEI

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15946-42970.jpg

Λένε "όχι" στα λουκέτα των πανεπιστημιακών σχολών. Καταφεύγουν στο Facebook για να εισακουστούν οι απόψεις τους και για να κερδίσουν την υποστήριξη των συμφοιτητών τους. Κι αυτό, διότι, δηλώνουν ότι στις σχολές κάποιοι δεν τους αφήνουν να εκφραστούν.

Αίτημά τους είναι να κριθούν οι δυσλειτουργίες και οι ασάφειες του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Την αρχή έκαναν οι ανεξάρτητοι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ακολούθησαν φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Πειραιώς, Ρεθύμνου και Ιονίου, καθώς και από μεμονωμένες σχολές όπως η Ιατρική, η Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Για την Τετάρτη (14/09) στις 12:00 π.μ το κίνημα «Αγανακτισμένοι Φοιτητές. Όχι στις Καταλήψεις» καλεί την φοιτητική κοινότητα να παραστεί στις γενικές συνελεύσεις των σχολών των ανώτατων ιδρυμάτων για να σταματήσουν οι καταλήψεις.

Στο ΕΜΠ ορισμένοι φοιτητές προχώρησαν στη δημιουργία ενός groupware private site, μια ιστοσελίδα για chat, forum και πρόγραμμα για projects. Είναι μια ιστοσελίδα κρυφή στην οποία έχουν πρόσβαση μόνον όσοι καλούνται από τους host της σελίδας.

Από τις πιο δημοφιλείς ομάδες: Ψηφίζω Ανοικτή ΑΣΟΕΕ (ΟΠΑ), η οποία αρέσει σε 1270 άτομα. Οι υπόλοιπες: «Ψηφίζω Ανοικτό ΕΜΠ», «Ψηφίζω Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πειραιά», «Αγανακτισμένοι Φοιτητές. Όχι στις Καταλήψεις» αριθμούν μερικές εκατοντάδες φίλων.

Θα μπορούσαν, ίσως, να είχαν δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα στο Facebook αντί για πολλές διαφορετικές φωνές που διεκδικούν το ίδιο αίτημα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ