Αρχειο

Τα Δελφίνια χορεύουν ξανά

Δικαστική δικαίωση για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και νέες αφίξεις

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15942-42966.jpg

Δικαστήριο απέρριψε τελεσίδικα ως απαράδεκτη την προσφυγή 16 πολιτών και ενός κόμματος για επιβολή ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του Δελφινάριου.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, «η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα παραπληροφοόρησης και παρουσίασης ανακριβών στοιχείων, η αποκάλυψη των οποίων είμασταν βέβαιοι ότι θα μας δικαίωναν στην εκδίκαση της υπόθεσης. Πράγματι η παρουσίαση από την πλευρά μας των πραγματικών στοιχείων ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης μας δικαίωσε απόλυτα με την απόφασή του. Η απόφαση αυτή μας ικανοποιεί παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε από ορισμένους που στο βωμό της δημοσιότητας και της προώθησης προσωπικών σκοπιμοτήτων θυσιάζουν ειλικρινείς προσπάθειες ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Πάρκου.

Ως εκ τούτου οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις των δελφινιών, συνεχίζονται πλέον κανονικά. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα πανέμορφα αυτά ζώα από κοντά αλλά και να μάθουν πολλές πληροφορίες για τη φυσιολογία των δελφινιών, τις συμπεριφορές τους και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του Πάρκου μεγάλωσε. Στις 8 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, και μετά από εβδομάδες εντατικής παρακολούθησης και προσμονής ενός χρόνου, οι ακούραστοι φροντιστές των δελφινιών και ο κτηνίατρος του Πάρκου γίνανε μάρτυρες της πρώτης γέννας δελφινιού στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το ενός μηνός μικρό δελφινάκι χαίρει άκρας υγείας και απολαμβάνει τα παιχνίδια με τη μητέρα του και τα υπόλοιπα δελφίνια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ