Αρχειο

Οι Αθώες Ημέρες του Αυγούστου 2004

Κεντέρης – Θάνου: «Αθώοι λόγω αμφιβολιών». Το ιστορικό

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15807-42755.jpg

Κεντέρης – Θάνου: «Αθώοι λόγω αμφιβολιών». Έξι αναβολές, εφτά χρόνια μετά τη 12η Αυγούστου του 2004. Το ιστορικό

Πέμπτη 12 Αυγούστου:

Μια ημέρα πριν από την τελετή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο ολυμπιονίκης, Κώστας Κεντέρης θα ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος της τελετής. Αυτός που θα άναβε την φλόγα στο βωμό του Ολυμπιακού Σταδίου. Και ξαφνικά εξαφανίστηκε…

16.15: ΔΟΕ και Έλληνες αξιωματούχοι αναζητούν τους Κεντέρη – Θάνου για να υποβληθούν σε αντιντόπινγκ έλεγχο. Οι αθλητές ζητούν αναβολή για να επιστρέψουν στο Ολυμπιακό Χωριό.

20.30: Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι οι αθλητές δεν παρουσιάστηκαν στην προγραμματισμένη εξέταση.

22.15: Οι αθλητές επιστρέφουν με μοτοσικλέτα στο Ολυμπιακό Χωριό μετά από επίσκεψη στον προπονητή τους Χρ. Τζέκο. Πέφτουν θύματα τροχαίου ατυχήματος. Οδηγούνται στο ΚΑΤ. Ο πρώτος που φτάνει στο νοσοκομείο είναι ο γιατρός του ΣΕΓΑΣ, Χρήστος Σκορδής. Ακολουθούν ο Χρήστος Τζέκος μαζί με τον αρχιπροπονητή του ΣΕΓΑΣ, Οδυσσέα Παπατώλη.

2240: Η ΔΟΕ ορίζει τριμελή πειθαρχική επιτροπή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου

Παρασκευή 13 Αυγούστου

01.10: Ιατροί επιβεβαιώνουν την εισαγωγή και νοσηλεία των αθλητών στο νοσοκομείο KAT

05.30: Η ΔΟΕ καλεί τους αθλητές σε ακροαματική διαδικασία για να δώσουν εξηγήσεις στις 10.30.

1030-1100: Το δίδυμο των αθλητών δεν παρουσιάζεται στην ακροαματική διαδικασία και παραμένει στο νοσοκομείο.

Σάββατο 15 Αυγούστου

«‘Πόντιος Πιλάτος’ η EOE, τους παρέπεμψε στη ΔOE για απολογία», γράφει η Καθημερινή.

Πυρκαγιά στην Φιλοθέη μετά την «παρακινδυνευμένη» ιδέα της προέδρου της «Aθήνα 2004» κ. Γιάννας Aγγελοπούλου να προσφέρει στους υψηλούς προσκεκλημένους της ένα υπερθέαμα με πυροτεχνήματα

Τρίτη 18 Αυγούστου

Κεντέρης - Θάνου παίρνουν εξιτήριο. Κατά την έξοδό τους από το ΚΑΤ εκφράζουν την πικρία τους για τα επικριτικά σχόλια που εισέπραξαν. Ο Κεντέρης κάνει λόγο για «σταύρωση».

Η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung σχολιάζει «Εξιτήριο από το νοσοκομείο με παρέμβαση του Δία».

Οι πρωταθλητές Kώστας Kεντέρης και Kατερίνα Θάνου, ο προπονητής τους Xρήστος Tζέκος και ο δικηγόρος τους Mιχάλης Δημητρακόπουλος παρουσιάζονται ενώπιον των μελών της Πειθαρχικής Eπιτροπής της ΔOE στο ξενοδοχείο Xίλτον. Ανακοινώνουν την απόσυρσή τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Πέμπτη 20 Αυγούστου

Μετά την υπόθεση Kεντέρη – Θάνου, το ντόπινγκ χτυπά το «παλάτι της Nίκαιας». Ο χάλκινος ολυμπιονίκης στα 62 κιλά της άρσης βαρών Λεωνίδας Σαμπάνης βρίσκεται θετικός σε έλεγχο της Διεθνούς Oλυμπιακής Eπιτροπής.

Στη Δικαιοσύνη

Μάιος 2011

Το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο κρίνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ένοχοι και τους καταδικάζει σε ποινές φυλάκισης που ξεκινούν από τους έξι μήνες και φτάνουν μέχρι τους 33 μήνες για τον προπονητή Χρ.Τζέκο. Πιο συγκεκριμένα:

Χρήστος Τζέκος: συνολική ποινή κατά συγχώνευση 33 μήνες φυλάκιση

Κώστας Κεντέρης: συνολική ποινή κατά συγχώνευση 31 μήνες φυλάκιση

Κατερίνα Θάνου: συνολική ποινή κατά συγχώνευση 31 μήνες φυλάκιση

Ιατροί ΚΑΤ (έξι άτομα): φυλάκιση από 6 έως 8 μήνες

Δύο "αυτόπτες μάρτυρες": φυλάκιση 7 και 15 μήνες

Ιούλιος 2011

Οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, ο προπονητής τους Κώστας Τζέκος και 7 γιατροί του ΚΑΤ δικάζονται σε δεύτερο βαθμό. Ο πρώτος κύκλος της δίκης κλείνει με την κατάθεση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος αμφισβητεί πως οι ολυμπιονίκες είχαν λόγο να σκηνοθετήσουν το τροχαίο. Προσέθεσε ότι η ΔΟΕ θα μπορούσε να τους κάνει έλεγχο μετά, αφού εισήχθησαν στο ολυμπιακό νοσοκομείο.

Σεπτέμβριος 2011

Αθώοι ομοφώνως από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών. Οι ολυμπιονίκες, ο προπονητής τους, καθώς και οι συγκατηγορούμενοί τους γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες απαλλάσσονται καθώς το δικαστήριο θεωρεί ότι δεν ενισχύθηκαν οι ενδείξεις πως δε συνέβη το επίμαχο τροχαίο. Μόνο ο Χρήστος Τζέκος κρίνεται ένοχος για την κατηγορία που αφορά κατοχή παράνομων ουσιών, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ