Αρχειο

Ευνουχισμός γουρουνιού χωρίς αναισθητικό

Καταγγελία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15779-42721.jpg

Άμα σου κόψουν τα… απ’ αυτά, ίδιος είναι ο πόνος είτε είσαι άνθρωπος, είτε πίθηκος, είτε σκύλος, είτε γουρούνι. Και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καταγγέλλει ότι καθηγήτρια του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας ευνούχισε ένα χοιρίδιο χωρίς αναισθητικό, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρακτικές αποτελούν όνειδος όχι μόνο για τη συγκεκριμένη επιστήμη και τη σχολή που την ασκεί, αλλά και για την ανθρωπότητα στο σύνολό της.

Για την ιστορία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/93/EK ο ευνουχισμός ή η αποκοπή της ουράς πρέπει να πραγματοποιούνται μετά από την έβδομη ημέρα από τη γέννηση, να διενεργούνται μόνο από κτηνίατρο, χρησιμοποιώντας αναισθητικό, καθώς και παρατεταμένη χορήγηση παυσίπονων. Επίσης, ο Ν. 2017 που επικυρώνει από τη χώρα μας την ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των ζώων, ορίζει ότι οποιαδήποτε επέμβαση σε ζώο πρέπει να διενεργείται κατόπιν αναισθησίας.

Η οργάνωση κάλεσε το ΤΕΙ Λάρισας να διαβεβαιώσει γραπτώς ότι θα απαγορεύσει οποιονδήποτε ακρωτηριασμό ή επέμβαση πραγματοποιείται χωρίς αναισθητικό και παυσίπονα και επιφυλάχθηκε για κάθε ένδικη και/ή εξώδικη ενέργεια όσον αφορά το εν λόγω ζήτημα.

Δες το video παρακάτω:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ