Αρχειο

Το Ζάππειο Μέγαρο υποδέχεται τη μαγεία του tango

Δήμητρα Γκρους
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα 5ήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα στην αργεντίνικη κουλτούρα και ο πρώτος επίσημος διαγωνισμός χορού στην Ελλάδα με την υπογραφή του Mundial del Tango του Buenos Aires!

To Tango Acropolis είναι ένα φιλόδοξο project με πολλά πρόσωπα, που φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τον αργεντίνικο χορό με ένα ευρύτερο κοινό μέσα από την τέχνη στις διάφορες εκδηλώσεις της. Είναι μια γιορτή του tango με εκδηλώσεις που διαρκούν πέντε ημέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ και διανθίζονται από χορό, μουσική, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, προβολή ταινιών, workshops και βραδινές μιλόνγκες μέχρι τις πρωινές ώρες. Αλλά και κάτι ακόμα. Το Τango Acropolis καινοτομεί με τη διοργάνωση του πρώτου επίσημου διαγωνισμού Mundial Del tango του Buenos Aires, όπου επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές του tango θα διεκδικήσουν την επίσημη συμμετοχή τους στο μεγάλο διαγωνιστικό θεσμό που γίνεται κάθε χρόνο στο Μπουένος Άιρες, με συμμετοχή χορευτών από όλο τον κόσμο.

To Φεστιβάλ ξεκινάει την Τετάρτη 1 Ιουνίου στην καρδιά της πόλης με εορταστική μιλόνγκα με ελεύθερη είσοδο στην πλατεία Συντάγματος και κορυφώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο με τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού, όπου μετά την απομονή των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού θα ακολουθήσει συναυλία με το γνωστό nuevo tango συγκρότημα Otros Aires.

Παράλληλες εκδηλώσεις

TANGO FASHION DANCE SHOW

Μία διαφορετική επίδειξη μόδας από όλες τις άλλες με δυνατή μουσική και πολύ χορό! Οι γνωστές δημιουργίες της Viviana Lagouzzi και τα περίφημα παπούτσια Comme Il Faux by conDIVA.com αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο στα σώματα των χορευτών του tango, σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, όπου το κοινό θα μπορεί παράλληλα να γευτεί τοπικά εδέσματα και παραδοσιακό κρασί από τον αργεντίνικο μπουφέ. Highlight της βραδιάς, tango performance της Mοra Godoy.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στον σύλλογο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις.

ΕΚΕΘΣΗ ΤΕΧΝΗΣ «I LOVE TANGO»

Στο χώρο του Ζαππείου εγκαινιάζεται η έκθεση «I Love Tango», με 25 διακεκριμένους και νέους Έλληνες εικαστικούς, που εμπνέονται από το αργεντίνικο tango και την πολιτιστική κίνηση που δημιουργήθηκε κατά την εξέλιξή του από το 1880 έως σήμερα.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «TANGO: 2 HEADS, 4 LEGS ONE HEART»

Μέσα από το φακό των Π. Παγκρατίδη, Θ. Χρυσοχοΐδη, V. Obeid, Α. Τρούπη, αλλά και τα σκίτσα του Λ. Χωραΐτη, αποτυπώνονται στιγμές αγκαλιάς, επικοινωνίας, τρυφερότητας. Η έκθεση φωτογραφίας είναι βασισμένη σε κείμενο της Κατερίνας Κάντσου.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ El último bandoneón (2005)

Ο Alejandro Sanderman μας ξεναγεί στο μαγικό κόσμο του tango μέσω του βασιλιά της ορχήστρας του τάνγκο, του bandoneon. H πρωταγωνίστρια σολίστ του bandoneon παίρνει μέρος στην οντισιόν του Rodolfo Menderos, ενός μουσικού που για πολλούς θεωρείται ισάξιος αντικαταστάτης του Astor Piazzolla, και μέσα από αυτή τη διαδικασία μας ξεναγεί στο μυστικό κόσμο του τάνγκο.

El Abrazo …. Life is a Tango (2005)

Ένα ντοκιμαντέρ για το tango, γυρισμένο στις παλιές γειτονιές του Buenos Aires. Σε μία Αργεντινή που αρχίζει να αναδύεται από τις στάχτες της οικονομικής κρίσης το tango είναι τρόπος ζωής των ανθρώπων, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών.

MASTERCLASS

Αναγνωρισμένοι διεθνώς για τον ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας τους, οι κορυφαίοι στο είδος τους, Gloria Υ Eduardo, βετεράνοι του τάνγκο, εξακολουθούν μετά από 50 χρόνια να χορεύουν και να μαγεύουν το κοινό με το πάθος τους. Ακόμα, η Mora Godoy, η «Μπαλαρίνα του Tango» όπως την αποκαλούν, θα αποκαλύψει πολλά από τα μυστικά της τεχνικής της.

ΔΙΑΛΕΞΗ - «LA HISTORIA DEL TANGO DANZA»

Μία μοναδική ευκαιρία να μάθετε την ιστορία του χορού του πάθους, σε μια ξεχωριστή διάλεξη με video, μουσική και χορευτικές αναπαραστάσεις, με ομιλητές τους Gloria y Eduardo.

1-5/6, Ζάπειο Μέγαρο

Ημερήσιο εισιτήριο: (10.00-21.00): € 10

Βραδινό εισιτήριο (22.00-λήξη): € 20

Ολοήμερο εισιτήριο (10.00-λήξη): € 25

Βραδινό εισιτήριο για 5 Ιουνίου (21.00-λήξη): € 30

Τετραήμερο εισιτήριο: € 70

Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 13 ετών

Προπώληση εισιτηρίων: Public, Metropolis Online sales: www.ticketnet.gr

Πληροφορίες: 210 3310.605, www.tangoacropolis.eu