Αρχειο

Content is King

Οι σπουδαίοι Ελβετοί designers onlab στην Αθήνα…

Παναγιώτης Μένεγος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Design Walk μας έλειψε φέτος. Δεν καταργήθηκε, απλά θα γίνεται πλέον κάθε δύο χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι ήταν μια διοργάνωση την οποία έτρεχαν κάποια από τα δημιουργικά γραφεία που συμμετείχαν και που χρόνο με το χρόνο γινόταν όλο και πιο κοστοβόρα σε όρους ελεύθερου χρόνου.

Παρόλα αυτά κατάφεραν να διοργανώσουν ένα σπουδαίο design event καλώντας στην Αθήνα τους Ελβετούς Nicolas Bourquin και Thibaud Tissot, directors του δημιουργικού γραφείου onlab (www.onlab.ch) με έδρα το Βερολίνο για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Το θέμα της ομιλίας τους, την οποία οι ίδιοι προσεγγίζουν ως «αφήγηση», είναι ‘Content Is King’. Μια υπενθύμιση ότι η ιδέα, το περιεχόμενο, το προϊόν που πρέπει να επικοινωνηθεί μέσω του design είναι αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο. Στην παρουσίαση, το σημείο εκκίνησης θα δωθεί από τους onlab και μετά θα χτιστεί σταδιακά – με τρόπο που θα επιλέξει το κοινό – σαν ένα τοπίο που περιέχει όλες τις δουλειές τους.

Λίγα παράπανω για τους Ελβετούς με τα πολύ ωραία ονόματα: επικεντρώνονται στο σχεδιασμό εκδόσεων και εταιρικής ταυτότητας, παραμένοντας πάντα πιστοί στην ιδέα οτι το design είναι μια αφήγηση που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Στις σημαντικότερες δουλειές τους περιλαμβάνονται η εικονογράφηση άρθρων για το βρετανικό περιοδικό Wallpaper, ο σχεδιασμός της νέας οπτικής ταυτότητας της πόλης του Tramelan στην Ελβετία, ο ανασχεδιασμός του ιταλικού περιοδικού αρχιτεκτονικής “domus” και ο σχεδιασμός και επιμέλεια του περιπτέρου της Γερμανικής συμμετοχής στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας το 2008.

Επίσης, στον χώρο της εκδήλωσης θα πωλείται για πρώτη φορά και ο κατάλογος ‘Design Walk 2010’ (€12, ενώ σε μειωμένη τιμή θα διατίθενται οι κατάλογοι Design Walk 2008 και 2009).

Info: ‘Content Is King’, Σάββατο 21/5, 19.30 στο Ε.Δ.Ω. (Πρ. Δανιήλ 18, Κεραμεικός, www.e-d-w.gr) , είσοδος ελεύθερη