Αρχειο

Μια «Αληθινή» πανσέληνος στη Σύρο

Από τα τραγούδια του Βαμβακάρη, το φυσικό μπαλκόνι των Κυκλάδων ζωντανεύει ξανά με μουσικές στο φεγγαρόφωτο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ήθελαν πολύ να γίνει θεσμός η γιορτή της αυγουστιάτικης πανσελήνου στο μπαλκόνι τους και το έκαναν πράξη. Το μπαλκόνι δεν είναι άλλο από το πιο αμφιθεατρικό σημείο της Σύρου. Η Αληθινή στην Άνω Σύρο.

Δύσκολα το καταλαβαίνει κανείς αν δεν έχει βρεθεί στην Αληθινή. Στέκεσαι όρθιος εκεί και νομίζεις πως αν απλώσεις το χέρι σου θα πιάσεις Θεό, θα αγγίξεις τον γαλάζιο τρούλο στον Άγιο Νικόλα τον πλούσιο. Στέκεσαι στην Αληθινή και δεν ξέρεις –αλήθεια δεν ξέρεις- πού να πρωτοκοιτάξεις. Απλώνεις το χέρι ξανά για να δείξεις το πλοίο που μπαίνει στο λιμάνι και νομίζεις πως θα του δώσεις μια σπρωξιά με το δάχτυλό σου για να πάει πιο γρήγορα. Φανταστείτε το όλο αυτό με την πιο μεγάλη, την πιο εντυπωσιακή πανσέληνο του χρόνου. Το φεγγάρι του Αυγούστου.

Ψυχή της εκδήλωσης για την πανσέληνο του Αυγούστου, η Φρειδερίκη Δαλεζίου. Γεννήθηκε στην Αληθινή, μεγάλωσε στην Αληθινή και ζει εκεί. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπάμπη Κουλουρά, διοργανώνουν μια εκδήλωση στην πιο ωραία γειτονιά της Σύρου. Η βραδιά στη χιλιοτραγουδισμένη Αληθινή του Μάρκου Βαμβακάρη θα είναι μια βραδιά με ζωντανή μουσική όπου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν οι: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Αντώνης Μαραγκός και Ισίδωρος Ρούσσος. Παράλληλα θα εκτεθούν και τα διασωθέντα έργα αγγειοπλαστικής της περιοχής «Σιφνέϊκα» της Αληθινής.


Info: Η 2η Αυγουστιάτικη Μουσική Βραδιά με Πανσέληνο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 21.00. 

image