Αρχειο

Χρυσαυγίτες τορπίλισαν τη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής: Άντε γ@@@@@@ ρε! (video)

Διακόπηκε πριν καν καλά-καλά ξεκινήσει η συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
130300-295106.jpg

Διακόπηκε πριν καν καλά-καλά ξεκινήσει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για το νομοσχέδιο με τίτλο «Θεσμικό Πλαίσιο Επενδύσεων για την περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπήρχε, οι εισηγητές των κομμάτων και με κανονικές διαδικασίες ξεκίνησαν σήμερα την επεξεργασία επί της αρχής του νέου αναπτυξιακού νόμου. Αύριο στις 12 θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι συνδικαλιστικοί φορείς, ενώ την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων και την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, θα ολοκληρωθεί η δεύτερη ανάγνωση. Η συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου στην Ολομέλεια αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τορπίλισαν τη συζήτηση, προκαλώντας σοβαρότατο επεισόδιο με ύβρεις και χυδαιότητες, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, η ένταση προκλήθηκε όταν η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη, μετά τη διαβούλευση των κομμάτων για τους φορείς που προτείνουν για ακρόαση, ανακοίνωσε ποιοι προσκαλούνται για την αυριανή ακρόαση και μέσα σε αυτούς δεν είχαν συμπεριληφθεί εθνικιστικοί σύλλογοι που πρότεινε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, όπως η Ένωση Εθνικιστικών Δικηγόρων ή οι Ιατροί του Ελληνισμού. Η κα Καφαντάρη είπε ότι αν είναι θα προσκληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αποτέλεσμα ο Χρυσαυγίτης Ευάγγελος Καρακώστας να της ανταπαντήσει: «Δεν θα μας πείτε εσείς ποιους θα καλέσουμε». Τότε, η κα Καφαντάρη πρότεινε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση και τόνισε ότι οι φορείς «δεν είναι απόφαση του προέδρου ή της προέδρου» και είπε ότι θα τεθεί σε ψηφοφορία, πράγμα το οποίο κι έκανε, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η πρόταση της Χρυσής Αυγής.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τους Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Ευάγγελο Καρακώστα να σηκώνονται από τα έδρανά τους, φωνάζοντας και βρίζοντας τους πάντες. Ο Ηλίας Παναγιώταρος φώναξε: «Έχουμε δικαίωμα από τον ΚτΒ να καλούμε και εμείς φορείς και συλλόγους και το απαιτούμε. Γιατί εμείς κατουρήσαμε στο πηγάδι; Αυτό είναι κοινοβουλευτική δικτατορία. Είστε κοινοβουλευτικοί φασίστες!».

Η προεδρεύουσα είπε ότι θα διαγραφούν από τα πρακτικά οι ύβρεις και ότι την απόφαση παίρνει η πλειοψηφία.

«Θα κάνει ό,τι γουστάρει η πλειοψηφία;» αντέδρασε ο Γιάννης Λαγός, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να έχουν σηκωθεί όρθιοι και να φωνάζουν.

Ο Ηλ. Παναγιώταρος ούρλιαζε όρθιος και έλεγε «είναι ντροπή αυτά που κάνετε» και ο Γ. Λαγός φώναζε «δεν σας συμφέρει ο Κανονισμός, τώρα τον διαβάζετε, έχετε ξεφτιλιστεί, διασύρεστε». «Λέτε ψέματα, λέτε ψέματα» έλεγε ο Γ. Λαγός με τον Ηλ. Παναγιώταρο να μιλά για «κόμπλεξ».

Η κα Καφαντάρη προέτρεψε τους βουλευτές να κάνουν «ησυχία, τον λόγο έχει ο κ. Καραθανασόπουλος» από το ΚΚΕ.

Έτσι, ο Νίκος Καραθανασόπουλος σηκώθηκε να μιλήσει με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα αναταραχή, με τον Γιάννη Λαγό να λέει στην κα Καφαντάρη: «Είστε άσχετοι. Έχετε ξεφτιλιστεί!». Μάλιστα, ο Γιάννης Λαγός και οι ομοϊδέατές του έβριζαν και τον κ. Καραθανασόπουλο και άλλους βουλευτές που αντέδρασαν στη συμπεριφορά τους, λέγοντας: «Άντε κάτσε κάτω ρε. Βούλωσέ το ρε καραγκιόζη. Βλακάκο. Επειδή μου το είπες εσύ θα κάτσω κάτω;» και άλλα παρόμοια, ενώ στο βίντεο ακούγεται ένας Χρυσαυγίτης βουλευτής, ο οποίος φορά σκουρόχρωμο κοστούμι και φαίνεται να είναι ο Ευάγγελος Καρακώστας να λέει: «Άντε γ@@@@@@ ρε!».

Στις ύβρεις αντέδρασε έντονα ο βουλευτής τιου ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, που όρθιος φώναζε προς τη Χρυσή Αυγή.

Η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη, μέσα σε ένα πανδαιμόνιο έντασης αναγκάστηκε να διακόψει για πέντε λεπτά τη συνεδρίαση προκειμένου να επικρατήσει ψυχραιμία. Η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι με την τοποθέτηση του εισηγητή του ΚΚΕ Αθανάσιου Βαρδαλή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ