Αρχειο

Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι!

Μια ασυνήθιστη ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126705-284929.jpg

Πάντα είχες απορία τι κρύβεται κάτω από τις ψηλές καμινάδες του εργοστάσιου στο Γκάζι. Μήπως είναι βάση μυστικών υπηρεσιών; Μήπως είναι καταφύγιο ρομαντικών ζευγαριών; Αν δεν το ήξερες μέχρι στιγμής, είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και αν δεν το πιστεύεις, μπορείς να το ανακαλύψεις μόνος σου μέσα από την ματιά ενός… ποντικού.

Την Κυριακή 24 Απριλίου στις 12.30 το μουσείο μάς καλεί να συμμετάσχουμε σε μια ξενάγηση τουλάχιστον ασυνήθιστη. «Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι!» και εμείς τον ακολουθούμε, τρυπώνουμε μαζί του και εξερευνούμε όλα τα μυστικά του παλιού εργοστασίου φωταερίου.

Από 8 έως 108 ετών μπορείς να φορέσεις τα μουστάκια σου και να μεταμορφωθείς για λίγο σε μικρό τρωκτικό ακολουθώντας τον πιο παράξενο ξεναγό, τον Ορέστη. Μέσα από τις αναμνήσεις του, θα γνωρίσουμε την ιστορία του Γκαζιού, την πορεία του εργοστασίου και θα μάθουμε τη νεότερη ιστορία της Αθήνας.

imageΒάζω τα μουστάκια μου και πάω Γκάζι

Σαν γνήσια τρωκτικά, θα εξερευνήσουμε το χώρο με τις αισθήσεις, θα ακούσουμε τα μηχανήματα να δουλεύουν ασταμάτητα, θα μυρίσουμε με τη δυνατή μας μύτη το φωταέριο και θα δούμε μέσα από τα μικρά μας μάτια τα κτίρια να απλώνονται πελώρια μπροστά μας...

Η διαδραστική ξενάγηση είναι σχεδιασμένη με βάση τις τεχνικές του museum theatre. Το θέατρο και οι εικαστικές παρεμβάσεις μετατρέπουν με κωμικό και εμπνευσμένο τρόπο την ενημέρωση σε ψυχαγωγία. Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του και μας περιμένει όλους, παρέα με τον πιο ανατρεπτικό ξεναγό…

Κείμενο ξενάγησης: Γεωργία Λαζάρου, Αλέξης Σακελλαρόπουλος. Εικαστικές παρεμβάσεις: Γεωργία Λαζάρου Ερμηνεία: Αλέξης Σακελλαρόπουλος.

Info: 24 Απριλίου 2016, 12.30. Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (Πειραιώς 100, Γκάζι). Απαραίτητη κράτηση: 2103475535

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ