Αρχειο

Το Πολεμικό Ναυτικό θα φιλοξενήσει 6.300 πρόσφυγες

Σε ποιο χώρο της Αττικής και με βάση ποια διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124597-279539.jpg

Καινούργιο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών δημιουργείται στην περιοχή του Σκαραμαγκά της Δυτικής Αττικής, όπως προκύπτει από τη διακήρυξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης που θα διενεργήσει στις 8 Απριλίου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, που είναι ο κύριος του σχετικού χώρου.

Λεπτομερέστερα, στις 8 Απριλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για να αναδειχτεί ο σχετικός μειοδότης σίτισης των ατόμων αυτών. Ο επίσημος τίτλος της διαδικασίας είναι: «Σύναψη Συμφωνίας - Πλαίσιο για Ανάδειξη Αναδόχων Παροχής Σίτισης σε Πρόσφυγες της Ανοικτής Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Σχιστού Περάματος Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Λαυρίου Ανατολικής Αττικής και Τυχόν Έτερων Ανάλογων δομών από Φορείς του ΥΠΕΘΑ, Συνολικού Προϋπολογιζόμενου Κόστους 9.979.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και κρατήσεων, ενδεικτικά αντιστοιχούντος σε 1.700.000 ημερήσιες ατομικές μερίδες τροφής (1 μερίδα = 3 γεύματα)».

Το καινούργιο Κέντρο θα έχει διοικητική σχέση με το ήδη υπάρχον του Σχιστού. Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το Μάη, που θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ετοιμασία του Σκαραμαγκά, θα μεταφερθούν εκεί κατά προτεραιότητα οι άτσαλα στεγασμένοι του Πειραιά, όσοι δε θα έχουν φύγει μέχρι τότε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ