Αρχειο

Οι «κακές παρέες» που θέλουμε στην πόλη

Νέο ελπιδοφόρο μηνιαίο φεστιβάλ ξεκινάει το ταξίδι του.

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11793-36512.jpg

«Οι κακές παρέες είναι σαν τις κιθάρες τις ξεκούρδιστες οι οποίες ψάχνουν να βρουν τον καλό ήχο» δίνουν μια εξήγηση για τον τίτλο του νέου, ελπιδοφόρου φεστιβάλ οι διοργανωτές του (Kinicon ΕΠΕ) στο επίσημο site της διοργάνωσης  www.kakesparees.gr.

Ύστερα πέφτουν στο τραπέζι οι στόχοι: συνομιλία ανάμεσα στους δημιουργούς, αλληλεπίδραση τεχνών, τέχνη μέσα από το «μαζί».

Και κάπου εδώ έρχεται και η δική σου αμφιβολία˙ σαν πολλά φεστιβάλ δεν έχουν πέσει πάνω μας, τι θα προσθέσει άλλο ένα;

Τα ονόματα όμως των συμμετεχόντων (βραβευμένοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, εικαστικοί, χορογράφοι, μουσικοί και χορευτές, περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες) σε αυτό το μηνιαίο (26/1 - 26/2) φεστιβάλ στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» αίρουν τις αμφιβολίες.

Στο πρόγραμμα εντοπίζεις σκηνοθέτες από Τουρκία, Βουλγαρία, Καναδά, Γερμανία και Σερβία˙ονόματα όπως του Burhan Qurbani και τη δυνατή φετινή ταινία του Shahada (με ήρωες μουσουλμάνους στο Βερολίνο να  παλεύουν να βρουν ισορροπία ανάμεσα στην πίστη και στο σύγχρονο τρόπο ζωής)˙ ταλαντούχους νεαρούς Έλληνες, όπως τη θεατρική σκηνοθέτιδα Γιολάντα Μαρκοπούλου και την πρώτη μικρού μήκους της «Οι πυραμίδες της Αθήνας» (πρωταγωνιστής η «αιχμηρή» γειτονιά του Μεταξουργείου), αλλά και τον Δημήτρη Εμμανουλίδη με την παράξενη ταινία «Ώμος προς Ενοικίαση».

Το νέο φεστιβάλ χωράει και άλλα πολλά: έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας με εικαστικούς όπως ο Χάρης Κοντοσφύρης, ο Νίκος Μάρκου αλλά και ο Τούρκος σκηνοθέτης Tayfun Pirselimoglu˙ την ευχάριστα αλλόκοτη περσινή περφόρμανς «Στην κουζίνα της Πλαθ» (σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με την Αθηνα Μαξίμου και θίασο που βαράει τα κατσαρολικά για να παράξει μουσική) και την ομάδα «Κι όμως κινείται» με το “Il Parraiso” (μια εκρηκτική χορευτική παράσταση ανακατεμένη με ζογκλερικά και εικαστικότητα που διαποτίζει τη σκηνή).

Η μουσική βάζει τις καθοριστικές πινελιές. Μιλάμε για τη συναυλία του Alain Lefevre, ενός από τους κορυφαίους πιανίστες στον κόσμο (και παιδί-θαύμα της μουσικής). Σ’ αυτόν αναφέρεται η ταινία που θα δούμε στο φεστιβάλ με τίτλο “Child Prodigy” Αλλά και live με τους Drog A Tek και τους Erasers – και τα δύο σχήματα αυτοπροσδιορίζονται σε κάθε τους εμφάνιση, κινούμενα πάντα στην κόψη της πρωτοπορίας των νέων τεχνολογιών, οπτικών και μουσικών.

Σημειώνουμε τέλος τα πολύ οικονομικά εισιτήρια αλλά και την έμφαση που δίνουν στην επικοινωνία με τους ανθρώπους της πόλης οι «Κακές Παρέες» μέσα από τα masterclasses αλλά και τις συζητήσεις αμέσως μετά την παρακολούθηση των έργων τους. Τυπικές «Κακές Παρέες». Ψοφάς να γίνεις μέλος τους.

Η φωτογραφία είναι από την περφόρμανς "Στην κουζίνα της Πλαθ".


Info:

Κινηματογραφικές προβολές: καθημερινά  στις 20.00 (εκτός από Τρίτη στις 21.00) με € 5 (για μια μεγάλη και μια μικρού μήκους) και € 12 (για τις παραστάσεις)

Θεατρική performance: 2, 9, 16 και 23/2

Χορευτική performance: 11, 12 και 13/2

Συναυλίες: 23, 24, 25 και 26/2

Μasterclasses: Eίσοδος ελεύθερη.

Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418.550. Εισιτήρια και στα Public.

Αναλυτικά  όλο το πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Με αριθμούς

  • 30 διπλές κινηματογραφικές προβολές
  • 7 ταινίες μικρού και 7 ταινίες μεγάλου μήκους
  • 1 θεατρική performance
  • 4 παραστάσεις
  • 3 συναυλίες
  • 1  έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας
  • 6 masterclasses

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ