Αρχειο

AthensCon, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ποπ κουλτούρα

Κόμικς, κινηματογράφος, video games, επιτραπέζια παιχνίδια , όλα σε μια διήμερη γιορτή

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To AthensCon, γεμάτο ζωή, χρώματα και συναισθήματα, έρχεται στην Ελλάδα για να αγκαλιάσει όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας και τα χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Είναι το πρώτο φεστιβάλ στη χώρα που θα έχει άμεσες επιρροές από τα Comic-Con και τις εκθέσεις του εξωτερικού που προωθούν τα μοντέρνα χόμπι και τις καθημερινές ασχολίες του κόσμου. Η ποπ κουλτούρα πηγάζει από την κοινωνία και τις τέχνες, αγγίζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή. Καθένας από εμάς επιλέγει να γεμίζει τη ζωή του με τον τρόπο που του αρέσει. Τα κόμικς, ο κινηματογράφος, τα video games, τα επιτραπέζια παιχνίδια, όλα χαρίζουν συναισθήματα που κάνουν την καθημερινότητα πιο απολαυστική.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν ηθοποιούς και καλλιτέχνες διεθνούς και εγχώριου βεληνεκούς, συγγραφείς και σκιτσογράφους από το χώρο των κόμικς, ηθοποιούς από αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και celebrities που θα λάβουν μέρος σε ομιλίες, θα δίνουν αυτόγραφα και θα βγαίνουν φωτογραφίες με τους επισκέπτες. Παράλληλα, μπορούν να πάρουν μέρος σε σεμινάρια και workshops που θα γίνουν σε συνεργασία με επίσημες σχολές και δασκάλους, αλλά και να δοκιμάσουν video games, επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και διάφορες δραστηριότητες που θα φιλοξενεί το φεστιβάλ.

Προσκεκλημένοι του AthensCon θα είναι οι: Alan Grant (συγγραφέας), Carlos Pacheco (καλλιτέχνης), Claudio Castellini (καλλιτέχνης), Guillermo Ortego (καλλιτέχνης), John Marc DeMatteis (συγγραφέας), Peter Allen David (συγγραφέας), Silvia Ziche (καλλιτέχνης), Ευγένιος Σριβιζάς (παραμυθάς), Miltos Yerolemou (ηθοποιός), Arti Shah (ηθοποιός), Tabitha Lyons (Cosplayer).

Περισσότερα για τους προσκεκλημένους και για το φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα: athenscon.gr

image

image


Info: 14-15/11, 9.30-22.00, Κλειστό Π.Φαλήρου (Tae Kwon Do), €7, €10 (και για τις 2 μέρες).