Αρχειο

5 καλοί λόγοι για να υιοθετήσεις την τηλεοπτική μανία του Orphan Black

Η σειρά με τα χίλια πρόσωπα έρχεται για να συνεπάρει

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
108859-215730.jpg

Το συναρπαστικό θρίλερ με κλώνους που αναμειγνύει την επιστημονική φαντασία με το σασπένς, λανσάρει μια πρωταγωνίστρια σε πολλαπλούς ρόλους που καθηλώνει. Να γιατί λατρέψαμε το «Orphan Black».

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, πληροφορούμαστε το μοναδικό σεναριακό εύρημα της ξεχωριστής αυτής καναδικής παραγωγής: μια νεαρή κοπέλα ανακαλύπτει πως δεν αποτελεί παρά το πρώτο από τα πολυάριθμα μοντέλα μιας φαμίλιας κλώνων. Η Tatiana Maslany ερμηνεύει τουλάχιστον μισή ντουζίνα ρόλων κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, με πολλούς περισσότερους να επίκεινται στη συνέχεια του σίριαλ, που ανανέωσε τρεις φορές το ετήσιο ραντεβού του με τους θεατές. Έλκοντας την καταγωγή της από ουκρανικές, πολωνικές, γερμανικές, αυστριακές και ρουμάνικες ρίζες, η τριαντάχρονη ηθοποιός αναμφίβολα επιτυγχάνει τις πιο θαυμαστές υποκριτικές επιδόσεις που θα απολαύσετε φέτος στην τηλεόραση. Φανταστείτε ένα ερμηνευτικό δέκαθλο για να πλησιάσετε το καλλιτεχνικό ρεκόρ της Maslany.

image

Ίντριγκα, κίνδυνος, σασπένς και επιστημονική φαντασία εναλλάσσονται σε χορταστικές ποσότητες σε κάθε επεισόδιο του «Orphan Black», (το οποίο δανείζεται τους τίτλους του από τη δαρβίνεια «Καταγωγή των ειδών»), ενόσω οι χαρακτήρες πλησιάζουν στο στόχο που επιμένει να τους υπεκφεύγει: από πού προέρχονται και ποια είναι η αιτία της δημιουργίας τους.

Το «Orphan Black» δε συστήνεται μονάχα σαν προσωπικό σόου της Maslany, καθώς οι περιφερειακοί χαρακτήρες προσφέρουν άφθονες προκλήσεις. Οι εναλλαγές ταυτοτήτων και προθέσεων, οι αποκαλύψεις από το παρελθόν και οι μελλοντικές τους μεταλλάξεις συντείνουν σε ένα τηλεοπτικό θέαμα που εξιτάρει κατ’ εξακολούθηση το κοινό.

Οι εκπλήξεις δεν παύουν να προκύπτουν, καθώς το «Orphan Black» αποτελεί την επιτομή των cliffhanger. Σκαιές φιγούρες που παραμονεύουν διεγείροντας την αγωνία όντας εξαρχής οικείες σε εμάς, σειριακοί δολοφόνοι οι οποίοι δεν αποτελούν παρά τη σκοτεινή όψη ενός προσφιλούς αφηγηματικού νομίσματος, και προπάντων κλώνοι, κλώνοι, κλώνοι που εμφανίζονται παντού και από το πουθενά για να σε προτρέψουν να γυρεύεις όλο και περισσότερο «Orphan Black».

Η ταύτιση με τους ήρωες, βασικό συστατικό οποιασδήποτε σειράς φιλοδοξεί να σταδιοδρομήσει στους δέκτες και στην καθημερινότητά μας, είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Μπορείς να ανακαλύψεις τον εαυτό σου σε διάφορες εκδοχές στο σίριαλ αυτό, το οποίο με κυριότερο εφόδιο την αγωνία, κατορθώνει να ωριμάζει και να επινοεί ολοένα απαιτητικότερες σεναριακές προκλήσεις. Συνυπολογίστε παράλληλα ικανές δόσεις μυθολογίας και θεωριών συνομωσίας που ανακουφίζονται από πηγαίο χιούμορ, ώστε να τοποθετήσετε το «Orphan Black» ψηλά στη μαρκίζα της προσωπικής σας τηλεοπτικής σας σεζόν.

Το «Orphan Black» έρχεται αποκλειστικά στον OTE TV και θα βρίσκεται κοντά μας από την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 23:00.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ