Αρχειο

Bebabebo zine, o βασιλιάς μελάνι

Το έντυπο φετίχ της Αθήνας έχει γενέθλια και το γιορτάζει

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
108482-215038.jpg

Όσοι έχουν βιώσει σφοδρούς έρωτες καμωμένους από μοσχομυριστό χαρτί και τυπωμένο μελάνι, μπορούν να μας νιώσουν: τα περιοδικά είναι λατρεία. Εάν μάλιστα ορισμένοι πρόλαβαν να ζήσουν τα χτυποκάρδια του ΕΛΤΑ και την αδημονία του κίτρινου φακέλου με το βλέμμα στο λεπτοδείκτη παραμονεύοντας τον ταχυδρόμο, γνωρίζουν ότι το fanzine, το περιθωριακό, επιτηδευμένα ερασιτεχνικό και συλλεκτικό αποπαίδι της βιομηχανίας του τιράζ, αποθεώνει την κουλτούρα του εντύπου.

Το fanzine είναι η εστέτ εκδήλωση της αγάπης για τα περιοδικά εναρμονισμένη με την εξειδίκευση – είτε θέλεις να την ονομάσεις μουσική, σινεμά, κόμικς, τέχνη, ποπ κουλτούρα. Ενώ το Bebabebo είναι το μέρος όπου πηγαίνουν όλοι οι αποκαρδιωμένοι αναγνώστες όταν τα τυπωμένα προϊόντα κοντεύουν να εκλείψουν.

Το Bebabebo zine συμπληρώνει δύο χρόνια ύπαρξης εκδίδοντας το έκτο του τεύχος και γιορτάζει την επέτειο με την πρώτη έκθεση καλλιτεχνών που φιλοξενήθηκαν στις σελίδες του.

image

Δημιούργημα της Μαρίνας Βελησιώτη, εικαστικού με έφεση στο ποπ αλλόκοτο η οποία παράλληλα καταγίνεται ως ιδρύτρια, εκδότρια, διευθύντρια, ερευνήτρια, σχεδιάστρια, καλλιτεχνική διευθύντρια, συντάκτρια, συχνά διανομέας και πάντοτε «γκουρού και παράξενο άτομο» του fanzine, το Bebabebo φτιάχνεται και ενασχολείται με: «σίριαλ κίλερ, περίεργους τύπους, νέους νευρωτικούς τηλεορασάκηδες, σατανικούς και ευγενικούς νεκροθάφτες, φυσικούς κοκκινομάλληδες με μαύρες φακίδες, ζευγάρια από το μακρινό διάστημα».

image

Όλα αυτά με γερές δόσεις χιούμορ, αναφορές σε όλες τις εκφάνσεις της b αισθητικής και επιρροές που εκτείνονται από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ μέχρι τον Ιερώνυμο Μπος και τον Άρθουρ Κλαρκ. Επισκεφθείτε την έκθεση του Bebabebo, ξεφυλλίστε το ολόφρεσκο τεύχος και χαρίστε μια συνδρομή στον αναμφίβολα εκλεπτυσμένο, νοσταλγικό εαυτό σας.

image

Info

*H έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη - Σάββατο

14:00 - 20:00

(και κατόπιν ραντεβού)

Αιόλου 94, 4ος όροφος

image

Bebabebo artists and contributors:

Alain Marciano, Anargyros Drolapas, Andreas Kassapis, Antonakis, Audrey Faury, Christos Velissaris, Claudia Pomowski, Constantinos Chaidalis, Dimitris Protopapas, Emmanuelle LY, Evol Eyes aka Angeliki Tsotsoni, Extra-Conjugale, Iro Karavela, Jola Darkovic, Katerina Trichia, Leonidas Giannakopoulos, Maria Paneta, Marina Velisioti, Merci Mendoza, Olga Evangelidou, Paulos Tsakonas, Sophia Papacosta, Theodora Malamou, vT4d, Yorgia Karidi

Το Bebabebo 6 στο issuu

To Bebabebo στο Facebook

H Μαρίνα Βελησιώτη στην A.V.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ