- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
TRON LEGACY: Ένας 3D κόσμος είναι εφικτός. Σε μια αίθουσα δίπλα σου
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το sequel μιας ταινίας θρύλου
Όταν κυκλοφόρησε το Tron το 1982, άνοιξε μέσα από ένα δραματουργικά απλό στόρι την πόρτα του μέλλοντος. Σε λίγους. Μυημένους. Εκείνους που δίπλα στα βιβλία του Φιλιπ Ντικ, την πρώιμη electronica και τα αρχαϊκά video games πίστευαν (ή ονειρεύονταν) ότι ο «κυβερνοχώρος» ήταν το επόμενο σύνορο. Σήμερα, 28 χρόνια μετά, το παλιό φιλμ έχει πάρει διαστάσεις καλτ, η «ζωή on-line» είναι δεδομένη και ξανά από τα στούντιο της Disney φεύγει το σίκουελ Tron: Legacy με παγκόσμια ημερομηνία προσγείωσης το τριήμερο 15-17/12 (στην Αθήνα στις 16/12). Αυτή τη φορά όχι για να προφητέψει το μέλλον, αλλά για να διασκεδάσει τη νέα εποχή…
Τότε: ο Κέβιν Φλιν, ταλαντούχος προγραμματιστής πρωτοχάκερ, προσπαθώντας να αποκαλύψει επαγγελματική σκευωρία χάνεται (μαζί με το κορίτσι και τον καλό του φίλο) σε έναν ψηφιακό λαβύρινθο, όπου καταργούνται τα όρια συμβατικης και εικονικής πραγματικότητας…
Τώρα: ο, γιος του Κέβιν, Σαμ Φλιν όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό από τα cyber τρεχάματα του πατέρα του, αλλά τον ξαναβρίσκει – γέρο άνθρωπο – μετά από 20 χρόνια εξαφάνισης σε νέα μάχη μέσα στο Grid. Για να αποδράσουν επιστρατεύονται ηλεκτρονικές πολεμίστριες, φουτουριστικά γρήγορα οχήματα και οι Daft Punk…
ΤΖΕΦ ΜΠΡΙΤΖΕΣ – The Tronfather
Πώς έφτασε από το Tron στο Legacy;
- Δίχασε εκατομμύρια σινεφίλ απαντώντας στην ερώτηση «ποιος το έκανε» στο δικαστικό σουξέ «Η Άκρη Του Νήματος» (1985)
- Είδε το όνειρο του «Τακερ» για την ανάπτυξη της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας (1988)
- Έσω σε την ψυχή του περπατώντας ως απογοητευμένος ραδιοφωνικός παραγωγός δίπλα στον «Βασιλιά της Μοναξιάς» (1991)
- Έγινε ο απόλυτος ήρωας της κινηματογραφικής γενιάς των ‘90s, ήταν ο dude στον «Μεγάλο Λέμποφσκι» (1998)
- Έπαιξε κι έχασε από τον ‘Iron Man’ ως επιβλητικός κακός Obadiah Stone στο προπέρσινο κόμικ μπλοκμπάστερ (2008)
ΕΛΕΚTRONΙΚΑ
Σιγά που θα έχαναν την ευκαιρία. Ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel De Homem-Christo, τα παριζιάνικα cyborgs που ηχογραφούν ως Daft Punk έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι βαθιά επηρεασμένοι από το original “Tron’. Ο σκηνοθέτης Joseph Kosinski τους ζήτησε το score κι εκείνοι έγραψαν πάνω από 100 λεπτά μουσικής επένδυσης, συνθέτοντας ίσως το πιο αναμενόμενο σάουντρακ της πρόσφατης κινηματογραφικής ιστορίας.
Σύμφωνα με τα δικά τους λόγια;
«Δεν υπήρχε περίπτωση να προσεγγίσουμε το σκορ με δύο synths και μια drum machine, γι’ αυτό μας πήρε δύο χρόνια να γράψουμε τη μουσική σε συμφωνική βάση και τελικά την ηχογραφήσαμε με μια 90μελή ορχήστρα στα λονδρέζικα Air Lydhurst Studios»
«Δεν μας εκφράζει τόσο αυτόν τον καιρό η χορευτική μουσική, ίσως το Tron: Legacy OST να αποτελέσει ευκαιρία για τα club kids να ανακαλύψουν την κλασική μουσική» (το σάουντρακ κυκλοφορεί ήδη από την ΕΜΙ)
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ
Στις 21 Ιουλιου του 2009 μερικά από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά sites στον κόσμο δέχθηκαν πακέτα με μάρκες (σαν κι αυτές που παίζαμε στα ουφάδικα) μαζί με φλάσακια μνήμης που περιείχαν σειρές από κωδικούς. Όταν κατάφεραν να τους ενώσουν σωστά, σχηματιζόταν η ηλεκτρονική διεύθυνση flynnlives.com. Η αντίστροφη μέτρηση για το Tron: Legacy, ένα πρότζεκτ που χρονολογείται από το 1998, μόλις ξεκινούσε…
ΖΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ;
Τι λέει η Αμερικάνικη Ακαδημία Επιστημών για τα αλέ ρετούρ ταξίδια μεταξύ ψηφιακού και «αναλογικού» κόσμου, στα οποία στηρίζεται ο μύθος του ΤRON; Οι ειδικοί αποφαίνονται ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να υπάρξει μέσω «κβαντικής τηλεμεταφοράς». Δηλαδή, αν σε ένα πανίσχυρο υπολογιστή εφαρμόζαμε αρχές κβαντικής φυσικής μπορεί και να πηγαίναμε μια βόλτα στα σωθικά του. Δουλειά για το σπίτι, λοιπόν…
Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Το φιλμ του 1982 δημιούργησε έναν πολύ ισχυρό πυρήνα φανατικών που του έδωσαν θέση βάθρου στη sci-fi μυθολογία, ενώ έδωσε κι ένα καθοριστικό μοτίβο με το οποίο αποδίδεται έκτοτε η οπτική της κουλτούρα. Χαρακτηριστικά:
- Η τηλεοπτική σειρά Automan που ήδη από το 1983 πέρασε και στην TV τη διάδραση ανθρώπου και υπολογιστή, ενώ το Tron: Uprising προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν
- Μη μου πεις ότι οι φιγούρες του videoclip ‘Around The World’ (ναι των Daft Punk), δε σου θυμίζουν ότι στο Tron σταμάτησαν τα κυνηγητά κι άρχισαν το ρειβ…
- Βασική πηγή έμπνευσης για την ταινία του 1982 αποτελεί το videogame ‘Pong’ που χρονολογείται πίσω στα 1976. Το φετινό “Tron: Evolution’ πάει πακέτο με την ταινία, σημέιωσε και το Tron 2.0 του 2003 ανάμεσα σε δεκάδες άλλα…
-Tron: The Ghost in the Machine είναι το κόμικ σίκουελ που κυκλοφόρησε σε μια περιορισμένη σειρά 6 τευχών μεταξύ 2006-08 από τη Slave Labor Graphics/ Tron: The Betrayal – μίνι σειρά δύο τευχών τον κοτώβριο του 2010 στη Marvel
- Από το 1982 έως το 1985 στην καλιφορνέζικη Disneyland υπήρχε το σχετικό rollercoaster που σε έβαζε στον κόσμο του Tron. Φέτος, εγκαινιάστηκε για να προωθήσει την ταινία θεματικό νυχτερινό club στο Χόλιγουντ
TRON TRIVIA
- Πρώτη φορά:
• Ενσωματώνεται ψηφιακό κεφάλι σε πραγματικό σώμα για να αποδοθεί ο χαρακτήρας του νεαρού Μπρίτζες. Για να επιτευχθεί, χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες φωτογραφίες του ηθοποιού από τη δεκαετία του ’80. Άρα, ο ήρωας παίζει του εαυτό του απέναντι στη νεότερη εκδοχή του. Φαίνεται απλούστερο απ’ όσο διαβάζεται…
• Χρησιμοποιήθηκαν κουστούμια με αυτόνομο φωτισμό
- Οι σκηνές μέσα στο ψηφιακό πλέγμα είναι γυρισμένες εξολοκλήρου με 3D ψηφιακές κάμερες
- Οι Σειρήνες – ψηφιακές ηρωίδες του φιλμ – χρειάστηκαν μια ολόκληρη ομάδα κομμωτών και μακιγιέζ μαζί με δύο ενδυματολόγους για κάθε κοστούμι τους προκειμένου να ετοιμαστούν. Συνολικός χρόνος ντυσίματος, βαψίματος, χτένισματος για καθεμιά τους; 3 ώρες
- Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του πρώτου ‘Tron’, Steven Leisberger, είναι και παραγωγός του δεύτερου. Θεωρεί ότι οι ρίζες για την ιδέα του ‘Tron’ ανήκουν στη χίπικη ιδεολογία.
- Το μπάτζετ της ταινίας εκτιμάται περίπου στα 200 εκατομμύρια δολάρια
Follow TRON:
https://www.tronsoundtrack.com