Αρχειο

Η τηλεόραση φλερτάρει με την τέχνη στο μνημειώδες «House of Cards»

Ακολουθώντας μαγνητισμένοι τους Underwood στο μάτι του κυκλώνα

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φαντάζεστε να ήταν και στην πραγματικότητα η πολιτική εξίσου συναρπαστική; Ίντριγκα, σασπένς, μηχανορραφία, διαπλοκή, ρομάντζο, ανατροπές, προκλητικά νοητικά παιχνίδια αριβιστών ύψιστου βαθμού ευφυΐας –υπάρχει άραγε κάποιο συστατικό σεναριακής καθήλωσης το οποίο να στερείται το «House of Cards»; Το κοινοβουλευτικό δράμα που άλλαξε τους όρους του τηλεοπτικού παιχνιδιού κάνει πρεμιέρα στο OTE CINEMA 4HD.

Ό,τι ακολουθεί, είναι συναρπαστικές νύχτες στους δέκτες που θα δοκιμάσουν τα όρια ισορροπίας μας στην κόψη του ξυραφιού, και αν θέλετε, ακόμη και της προσωπικής μας άποψης περί ηθικής, έρωτα, φιλίας και πατριωτισμού.

Μπορεί το προσωνύμιο που αποδίδεται στον ανυπέρβλητο Kevin Spacey να είναι το «μακιαβελικός», στην πραγματικότητα ωστόσο, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός προσδίδει στην προσωπικότητα του Frank Underwood μια σαιξπηρικότητα σχεδόν θεατρική, η οποία διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην κριτική αποθέωση της σειράς.

image

Όσο για την περίλαμπρη Robin Wright, που ενσαρκώνει τη σύζυγο του γερουσιαστή Claire με ραφιναρισμένη κομψότητα και ισόποσες δόσεις ευδαιμονικής ασπλαχνίας, για την περίπτωσή της θα μπορούσαμε να δηλώσουμε με ασφάλεια ότι το «House of Cards» θα ήταν μια υποδεέστερη σειρά δίχως την υποκριτική συνεισφορά της.

Από το μείγμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν καίριες φυσιογνωμίες, σαν τον αδίστακτο όσο και μαγνητικό Doug Stamper (τον ερμηνεύει ο Michael Kelly), τη Zoe Barnes, (Kate Mara), καθώς και όλη την πινακοθήκη των ετερόκλητων ηρώων που χαρίζει στο σίριαλ τη μοναδική αίγλη του.

Για τους συλλέκτες στατιστικών και τους λάτρεις των κριτικών, ας επισημάνουμε απλά ότι το «House of Cards» κατέκτησε εννέα υποψηφιότητες για Emmy στην πρώτη του σεζόν, δεκατρείς για τη δεύτερη, ενώ στα επίπεδα των απονομών προσμετρά δύο Χρυσές Σφαίρες και τέσσερα Emmy.

Το «House of Cards» φιλοξενείται στον OTE TV και έρχεται κοντά μας από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο, με διπλό επεισόδιο στις 22:00 και 23:00. Στον OTE TV θα παρακολουθήσετε αποκλειστικά και τους τρεις κύκλους που έχουν προβληθεί, καθώς και τον τέταρτο κύκλο μετά την επίσημη πρεμιέρα του στην Αμερική.