Αρχειο

Ο Ρικ Άσλεϊ και οι ελληνικές εκλογές

Γιατί η αλήθεια κρύβεται στο “Never Gonna Give You Up”!

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
107690-213542.jpg

Σκέψου τον Τσίπρα και τον Μεϊμαράκη, σκέψου τους λογογράφους τους, το άγχος τους για έναν λόγο στρογγυλεμένο, το δυνατόν πιο διεισδυτικό στη δεξαμενή των αναποφάσιστων, ώστε να κεφαλαιοποιήσουν την Κυριακή, ψήφους υπέρ τους. Σκέψου τη Φώφη και τον Σταύρο, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ο χρόνος τελειώνει, τώρα επιβάλλεται συσπείρωση και ό,τι προλάβουμε, σκέψου ένα μήνυμα δυνατό που θα το πιάσουν όλοι, ξεκάθαρο, αισιόδοξο μα και συνάμα αποφασιστικό, οραματικό, που θα γίνει σλόγκαν στα χείλη και θα το παίζουν στα ταξί! Που θα αριστερίζει αλλά και θα φιλελευθάρει, θα διαπερνά οριζοντίως και καθέτως όλα τα ηλικιακά γκρουπ και θα γείρει την πλάστιγγα, θα δώσει τη νίκη. Σκέψου επικοινωνιακά επιτελεία και διαφημιστές, εξπέρ και μανούλες στο μανιπουλάρισμα της λαϊκής εντολής και των ΔΞ/ΔΑ!

Σκέψου Ρικ Άσλεϊ, ρίξε μια προσαρμογή και μετάφραση ελεύθερη μεν, εγγυημένα λαοπλάνα δε, στο “Never Gonna Give You Up" και... το' χεις! «Μια δέσμευση ανάμεσα σε εσάς και σε εμένα, είναι αυτό που έχω κατά νου. Που κανένας άλλος από τους διεκδικητές της ψήφου σας δεν μπορεί να σας τη δώσει! (A full commitment's what I' m thinking of/ You wouldn't get this from any other guy). Γιατί, Έλληνες και Ελληνίδες, πρέπει να σας εξομολογηθώ πώς αισθάνομαι, επιβάλλεται να σας βοηθήσω ώστε να μας κατανοήσετε και να μας εμπιστευθείτε. (I just want to tell you how I'm feeling, gotta make you understand). Ναι! Εμείς είμαστε που δεν πρόκειται ποτέ να σας παρατήσουμε, ούτε να σας απογοητεύσουμε (Never gonna give you up, never gonna let you down), εμείς είμαστε που δεν θα σας εγκαταλείψουμε (Never gonna run around and desert you). Εμείς, ούτε στο τόσο δα, δεν θα σας κάνουμε να κλάψετε για την ψήφο σας την επαύριο, όπου ούτε θα πούμε αντίο στις υποσχέσεις, ούτε θα πούμε ψέματα που θα σας πληγώσουν (Never gonna make you cry, never gonna tell a lie and hurt you). Γιατί γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο για τόσο καιρό. Μέσα μας και οι δύο, εγώ κι εσείς, ξέρουμε τι συμβαίνει. Ξέρουμε το παιχνίδι και θα το παίξουμε. Κι αν με ρωτάτε πώς αισθάνομαι, τι να πω, δεν νομίζω πως είστε τόσο τυφλοί, για να μη βλέπετε πως ποτέ δεν θα τα παρατήσω (Inside we both know what's been going on. We know the game and we' re gonna play it. And if you ask me how I'm feeling, don't tell me you' re too blind to see. Never gonna give you up)».

Γιατί στον πρώην νταλικιέρη Άσλεϊ και μετέπειτα υπέρλαμπρο ποπ αστέρι της δεκαετίας του ’80, καθώς και στο “Never Gonna Give You Up”, κρύβεται ένα μήνυμα τόσο ξεκάθαρα δυνατό, που κανένας Σεγκελά, Τοσκάνι, Πηλείδης και λοιποί γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας -με όλο το σέβας- δεν μπορεί να συλλάβει. Σας το χαρίζω, εκλογικά μου επιτελεία. Εκμεταλλευτείτε το. Διαδώστε το παντού. Βάλτε το στα χείλη των αρχηγών σας και πάψε να αγχώνεστε για τους αναποφάσιστους. Θα τους έχετε στο τσεπάκι σας. Θα τρυπώσετε στο μυαλό, την καρδιά και το κορμί τους. Κολλητική μελωδία, ανυπέρβλητο σλόγκαν, πλούτος ιδεών, υπόσχεση πράξεων, καινοτόμα προσέγγιση, εξωστρεφής αντίληψη για τη χώρα αλλά και την Ευρώπη. Κερασμένο!

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ